Özgür Özel, 24 saatlik Eğitim Maratonu’nda konuştu: İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'ne tepki gösterdi

Özgür Özel, 24 saatlik Eğitim Maratonu’nda konuştu: İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'ne tepki gösterdi
Özgür Özel, 24 saatlik Eğitim Maratonu’nda konuştu. Özel, Milli Egemenlik Parkı'ndaki polis barikatı ve engellemelere karşı İçişleri Bakanlığı’nı ve Ankara Valiliği’ne tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 24 saat sürecek olan Eğitim Maratonu toplantısına katıldı.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Dün akşam saatlerinde Numan Kurtulmuş'un 'daimi bir özgürlük alanı olsa ne iyi olur' dedikleri, bu kürsünün yeri İçişleri Bakanı'nın ve Ankara Valisi'nin talimatlarıyla parkın etrafını bariyerlerle çevirdiler. Milli Egemenlik Parkı'na kurulacak bu kürsüyü, geldik Anıt Parka kuruldu ve 24 saat boyunca eğitim politikalarıyla ilgili söylenmesi gereken ne varsa buradan söylenecek

Şu zihniyeti görmek lazım ki; bu kadar barışçıl, bu kadar bilimsel, bu kadar çözüm öneren bir eylemliliği, bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Dertler, bahaneleri 'dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, burayı bırakmayacaklar, sizin için açarsak onlar da kalır.' Kalsın zaten! Sen Meclis'e hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler Ankara'ya gelsinler, efendim 'Milli Egemenlik Parkı'nı hayvanseverler ele geçirmesin.' Milli egemenlik demek milletin dediğinin olması demektir. Bir kişinin, bir zümrenin, bir partinin dediğinin o partinin korktuğunun söylenilmemesi zaten milli egemenlik demiyoruz, diktatörlük diyoruz, tek adam rejimi diyoruz

Herkes şunu bilsin ki karşımızdaki zihniyet sözden, müzakereden korkmaktır. Karşımızdaki zihniyetin bildiği şey sözün karşısına bariyer koymaktır, düşüncenin karşısına polis dikmektir. Tartışmak yerine tutuklamayı tercih eden bu zihniyeti Cumhuriyet Halk Partisi aklıyla, düşüncesiyle dize getirecektir kimse merak etmesin.

Tam bir gün sürecek saat 10.00’da burada başladı, yarın sabah saat 10 olana kadar bu kürsüye her gün birileri çıkacak ve Milli Eğitimin sorunlarını, eğitim sorunlarını konuşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar