MHP'li Yalçın'dan DEM Parti açıklaması: Dem, Dem’lenme demi değildir, devir kutuplaşma devri değildir

MHP'li Yalçın'dan DEM Parti açıklaması: Dem, Dem’lenme  demi değildir, devir kutuplaşma devri değildir
MHP'li Semih Yalçın, Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşması sonrası başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın "Dem, Dem’lenme ve iktidar hayalleri kurma demi değildir. Devir; ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis yeni yasama yılı açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşması sonrası başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın açıklamasında, “MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu gerçeği dikkate almıştır. Bu adım; aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün ve celadetinin göstergesi, MHP’nin de kendine olan güveninin nişanesidir. Dem, Dem’lenme ve iktidar hayalleri kurma demi değildir. Devir; ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir.” ifadelerini kullandı.

MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasının bir kısmı şöyle:

Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı devirlerden itibaren kurduğu bütün devletlerin yönetim sistemine millî egemenlik ve birlik anlayışı şekil vermiştir. Tanrı kutuna dayanan Türk cihan hâkimiyeti ülküsünün peşinde doğudan batıya ilerleyen Türkler; hem devlet geleneklerini hem de yönetim ve millî egemenlik anlayışlarını yerleştikleri yeni coğrafyalara da taşımışlardır.

Dem demlenme demi değildir

Bugün bölgemizde ve dünyada meydana gelen gelişmeler, sadece MHP’yi değil, Türkiye’de yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren bütün siyasi partileri aynı mesuliyet dairesine almakta, aynı vazifenin icrasından mesul kılmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin son günlerde bazı siyasi partilerin temsilcilerine karşı sergilediği yapıcı tavır, dışarıda büyüklüğünü daima hissettiren ülkemizin içeride de bir birlik bütünlük resmi vermesi konusunda duyduğu haklı zaruretin bir neticesidir. Sayın Devlet Bahçeli’nin uzattığı el; bin yıllık kardeşlik hukukunu, bir arada yaşama azmini sürdürme arzusunun izharıdır. Sayın Genel Başkanımızın uzattığı el; yaşadığımız coğrafyada millî egemenliğini sahibini de bilenlere, bilmeyenlere, inkâr edenlere anımsatmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın hamlesi; bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil; bilakis normalin maliklerinin, mekânın sahiplerinin hatırlatılmasıdır. Ülkemizin zor bir dönemden, bölgenin ve dünyanın da ateş çemberinden geçtiği bir iklimde, kavganın ve siyasi mücadelenin kurallarının millî çıkarlar doğrultusunda şekillenmesi elzemdir. Devlet aklı bunu gerektirmektedir. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu gerçeği dikkate almıştır. Bu adım; aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün ve celadetinin göstergesi, MHP’nin de kendine olan güveninin nişanesidir. Dem, Dem’lenme ve iktidar hayalleri kurma demi değildir. Devir; ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir. Zira emperyalizmin bölgedeki son taşeronu İsrail’in bölgedeki faaliyetleri, Türkiye’nin güvenliğini ve bölgesel çıkarlarını tehdit etmektedir.Türkiye, gerek diplomatik, gerek siyasi ve gerekse askerî adımlarını buna göre atmak, bütün caydırıcılığını ortaya koymak zorundadır. Türkiye, bölgesel barışın en büyük âmili ve düzenleyicisi olduğu gerçeğini küresel vicdana yerleştirmek mecburiyetindedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar