Kayseri Pınarbaşı Belediyesi'nde yenilenen seçimleri CHP kazandı

Kayseri Pınarbaşı Belediyesi'nde yenilenen seçimleri CHP kazandı
Pınarbaşı’nda yenilenen yerel seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Deniz Yağan 289 oy farkla kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı ilçelerden Kayseri Pınarbaşı'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir kez daha kazandı.

18 bin 960 kayıtlı seçmenin olduğu ilçede bugün 141 sandıkta oy kullanıldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’li Deniz Yağan 6 bin 783 oy alarak seçimi önde tamamlarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı Menduh Uzunoğlu 6 bin 494 oy aldı.

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu önünde konuşan CHP Ulaştırma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Pınarbaşı halkının 2 Haziran’da da iradesine sahip çıktığını belirterek, “Deniz Yağan başkanımız 289 oy farkla kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmıştır” dedi.

"En iyi cevabı halkımız sandıkta verdi"

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

“31 Mart'ta kazandığımız Kayseri Pınarbaşı'nda, hukuksuzca verilen seçimlerin yenilenmesi kararına karşı en iyi cevabı halkımız sandıkta verdi! Adaletsizliğin karşısında büyük bir mücadeleyle, halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığını göstererek 2'nci kez seçilen Pınarbaşı Belediye Başkanımız Deniz Yağan'ı; seçimlerin kazanılmasında büyük emeği olan Kayseri İl Örgütümüzü ve Milletvekilimiz Aşkın Genç'i yürekten kutluyorum.”

https://x.com/alimahir/status/1797303042317877271?s=48&t=HePb-0-9r4xr-IvHFnY94A

Öne Çıkanlar