İYİ Parti'de yeni kopuş başladı: Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Ersagun Yücel istifa etti

İYİ Parti'de yeni kopuş başladı: Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Ersagun Yücel istifa etti
İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa ettiğini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' şekilde girme kararı aldıktan sonra çok sayıda istifanın gerçekleştiği İYİ Parti'de yeni ayrılıklar başladı.

İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel görevinden istifa etti.

Yücel, sosyal medya hesabından istifasını şöyle duyurdu:

"Türk Kamuoyuna Duyuru

Kurucu liderimiz Sayın Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine katıldığım, kurulmasında ve gelişmesinde emeklerimiz olan ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olduğum İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirmek isterim."

AKP'ye katılacak iddiası

Yücel, 2023 seçimlerinde CHP listesinden milletvekili seçilmişti. Gazeteci İsmail Saymaz ise Ersagun Yücel'in yüksel ihtimalle AKP'ye katılacağını belirtti.

Vekil sayısı 34'e düştü

Bugün 27. dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur da İYİ Parti'den istifasını duyurmuştu. Ersagun Yücel'in istifa etmesiyle İYİ Parti'nin vekil sayısı 34'e düştü.

Lider değişimi sonrası istifalar sürmüştü

İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçilmesi sonrası da istifalar devam etmişti. Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, eski Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Veli Başkurt, Darıca Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi adayı olan Abdülhamit Subaşı, partinin kurucularından Nazmi Ertuğral, Bursa Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir, eski Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman’ın istifaları, partide deprem etkisi yaratmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar