Fatih Erbakan’dan sosyal medya açıklaması: Milli güvenliğe tehdit ise kapatılabilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sosyal medya platformlarının kapatılmasına ilişkin Kanunları ve milli güvenliği tehdit etmesi durumunda bu platformların kapatmatılmasının bir devletin en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu olan Erbakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Instagram'a getirilen erişim engelinin sorulması üzerine Erbakan, sosyal medyanın kapatılmasının sadece geçici bir çözüm sunduğunu vurgularken, sosyal medya platformlarına erişimin devam etmesi nedeniyle kalıcı çözümler aranması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, yerli ve milli sosyal medya platformlarının oluşturulabileceğini, ayrıca diğer ezilen ülkelerle ortak sosyal medya platformları kurulabileceğini belirtti.

Yerli ve milli savunma sanayindeki yatırımların sosyal medyaya da yansıması gerektiğini dile getiren Erbakan, “Savunma sanayindeki yerli ve milli katılımlarımız ve yatırımlarımız özellikle Aselsan’ın öncülüğünde ciddi gelişmeler kaydediyor. Bunların sosyal medyaya da yansıması, yerli sosyal medya platformları oluşturulması bu bağlamda bir yol olabilir” dedi.

Ayrıca, askeri üsler konusunda da eleştirilerde bulunan Erbakan, “İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü gibi üslerin kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu üslerin bize ne faydası var?” şeklinde konuşarak, bu üslerin kapatılmasının yerli ve milli duruş açısından önemli bir adım olacağını ifade etti.

Erbakan ayrıca sokak köpeklerine ilişkin ise “"İlk önce tam bir katliam yasasıydı. Sonra gelen tepkilerle, 'Sadece acı çeken hayvanları itlaf edeceğiz' dediler, yine de çekimser kaldık. İnancımızın temeli, bütün canlılara merhamettir. Böyle bir günaha kimse ortak olmamalı” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar