Erdoğan BRICS Zirvesi'nde konuştu: Hain saldırı, terörü bertaraf etme azmini perçinledi

Erdoğan BRICS Zirvesi'nde konuştu: Hain saldırı, terörü bertaraf etme azmini perçinledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında dünkü TUSAŞ saldırısına değinerek "Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinledi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi'nde gündeme dair değerlendirme yaptı.

Dün Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) ait tesisine saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi şehit olurken 2 saldırgan öldürüldü.

Dünyada da gündem olan saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirvede açıklama yaptı.

'Terörü bertaraf etme azmini perçinledi'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Dün Ankara'da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum.

1kapak-4.png

Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir.

Orta Doğu'da akan kan durdurulmadıkça, gelecek için ne adaletten ne barıştan ne de kalkınmadan söz edilebilir.

Türkiye olarak böylesi bir ortamda 'daha adil bir dünya mümkündür' şiarıyla hareket ediyoruz. Çok taraflı platformlarda dostlarımızla bir araya gelmeye ve hepimizi ilgilendiren ortak sorunlara müşterek akılla çözüm bulmaya ehemmiyet veriyoruz.

BRICS'in küresel ticaretin gelişimine, ekonomik büyümeye ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet ederek daha adil bir küresel düzenin inşasına eşsiz katkılar sunduğuna inanıyoruz.

Küresel bir adil düzen ve kalkınma ancak sınırlarımız ötesinde huzur ve güvenliğin tesisiyle mümkün olabilir.

BM nezdinde İsrail'e silah satışının durdurulmasına yönelik bir girişim başlattık. Bu hususta sağlayacağınız desteğe güveniyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar