Erdoğan medyasını uyardı: Kötü bir sınav veriyorlar

Erdoğan medyasını uyardı: Kötü bir sınav veriyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, SAHA EXPO 2024 Fuarı'na katıldı. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında basına yansıyan görüntülere tepki gösteren Erdoğan, "Medyamız bu tür hadiselerde çok kötü sınav veriyor. Bu tür sorumsuzlukların üzerine gideceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO 2024 Fuarı'nda konuştu. Erdoğan, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik düzenlenen terör saldırısını gündem etti.

'Medyamız çok kötü sınav veriyor'

Yaşananlar sonrası basında yayımlanan içeriklere tepki gösteren Erdoğan, "Medyamız bu tür hadiselerde çok kötü sınav veriyor. Sergilenen sorumsuzluğun bir benzerinin TUSAŞ'taki terör eyleminde de görüyoruz. Milletin memleketin, devletin kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor. Görüntüleri filtresiz boca edenler ne kadar yanlış içindeyse bu görüntüleri servis edenler de telafisi zor zararlar vermektedir. Bu tür sorumsuzlukların üzerine daha kararlı gideceğiz" dedi.

1kapak-15.png

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

'Alçaklarla mücadele azmimiz büyük'

"TUSAŞ'a terör saldırısında şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı ülkümüze kasteden alçaklarla mücadele azmimiz çok daha büyüktür.

Türkiye Cumhuriyet, bekasına yönelik tüm tehditleri kaynağında bertaraf etme kararlılığına sahiptir. 85 milyon vatandaşın topyekün kenetlenmeyle hamdolsun ziyadesiyle haizdir.

TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedefleri yok edilerek katbekat fazlasıyla verilmiş, şehitlerin kanları yerde bırakılmamıştır.

Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz.

'Terörün asıl amacı toplumda korku ortamı oluşturmak'

Burada bir üzüntümü de ifade etmek durumundayım. Terörün gayesi sadece kan dökmek, masumları katletmek değildir. Terörün asıl amacı toplumda korku ortamı oluşturmaktır.

Ülkemizde kimi çevreler bilerek ya da bilmeyerek terörün bu hedefine ulaşmasına aracılık yapmaktadır. Hiçbir otokontrolün, denetimin olmadığı sosyal medya mecralarını bir tarafa bırakıyorum.

1kapak-16.png

Çünkü orası söz konusu Türkiye olduğunda terör eyleminin eksik kalan yanlarını tamamlayan operasyon aygıtına dönüşmüş durumda.

'Hak ve çıkarlar reyting yarışlarına feda edilmemeli'

Artık onlardan tutarlı, ahlaklı, ilkeli bir duruş beklemiyoruz. Bizi asıl üzen böyle meselelerde çok daha sorumlu yayın yapmasını beklediğimiz kendi yazılı ve görsel medyamızdır. Medyamız bu tür hadiselerde çok kötü sınav veriyor. Sergilenen sorumsuzluğun bir benzerinin TUSAŞ'taki terör eyleminde de görüyoruz.

Milletin memleketin, devletin kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor. Görüntüleri filtresiz boca edenler ne kadar yanlış içindeyse bu görüntüleri servis edenler de telafisi zor zararlar vermektedir. Bu tür sorumsuzlukların üzerine daha kararlı gideceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar