DEVA Partisi’nden TÜİK önünde açıklama: "Makyajlı verilere" makyaj temizleme seti

DEVA Partili milletvekilleri Türkiye İstatistik Kurumu önünde enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. TÜİK verilerinin makyajlı olduğunu dile getiren DEVA Partililer TÜİK’e makyaj temizleme pamuğu ve solüsyon hediye etti.

DEVA Partili milletvekilleri Türkiye İstatistik Kurumu önünde açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, “Biz TÜİK’in bu rakamlarını, hesaplamalarını bağımsız denetlemeye açmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan Esen, TÜİK verilerinin makyajlı olduğunu dile getirerek makyaj temizleme pamuğu ve solüsyon hediye etti.

Esen’in açıklaması şu şekilde, “Artık Türkiye’deki büyük bir çoğunluk ‘geçinemiyoruz’ diyor. Biz de vatandaşın sesi olmak amacıyla siyaset yapan DEVA Partisi Milletvekilleri olarak Türkiye İstatistik Kurumu’nun önündeyiz. Türkiye İstatistik Kurumu, yani hesaplamalarıyla emeklinin, asgari ücretlinin ve memurun maşlarını belirleye, oranları hesaplayan meşhur TÜİK2in önündeyiz. Ekonomik krizin korkunç derecelere vardığı, gelirlerin yetmediği bıçağın kemiğe dayandığı günler yaşıyoruz. TÜİK her ay enflasyon oranlarını açıklıyor, ama açıkladığı oran hiçbirimize inandırıcı gelmiyor. Çünkü kasaptaki, manavdaki, pazardaki fiyatlarla örtüşmeyen enflasyon oranlarını duyuyoruz. Biz de bugün TÜİK başkanının yakın zamanda yaptığı açıklamalara cevaben bir sepetle, Pazar arabasıyla geldik. TÜİK’in açıkladığı bazı madde kalemlerini gördük. Biz TÜİK’in bu rakamlarını, hesaplamalarını bağımsız denetlemeye açmasını istiyoruz. Hükümet çıkarlarına göre enflasyon açıklamak yerine bağımsız bir uzman kuruluşunun denetlemesine açsın” dedi.

TÜİK’in verilerinin makyajlı olduğunu savunan Esen, DEVA Partisi’nin hazırladığı makyaj temizleme pamuğu ve solüsyonunu hediye edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar