Çocukları Fransız lisesinde okuyan Bakan Göktaş'a İYİ Partili Çömez'den tepki

Çocukları Fransız lisesinde okuyan Bakan Göktaş'a İYİ Partili Çömez'den tepki
Çocukları Fransız lisesinde okuyan Bakan Göktaş'a İYİ Partili Çömez'den tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa okullarına rest çekerek, okulların statüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. Ankara'daki "Charles de Gaulle" ve İstanbul'daki "Pierre Loti" okullarının Fransız Büyükelçiliği’ne değil kendilerine bağlanması gerektiğine dikkat çeken Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, “Müstemleke ülkelerine yakışan şekilde davranıyorlar. Ben müsteşarken yazmıştım yazıyı. Oyaladılar bizi. Hukuki prosedürü takip ederiz. Paşa gönülleri bilir" diyerek tepki göstermişti.

Söz konusu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in rest çektiği Ankara’da bulunan Charles de Gaulle okulluna Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın çocuklarının okuduğu ortaya çıkmıştı.

Çömez'den tepki

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Göktaş'a tepki gösteren Çömez, "Oğlu Charles de Gaulle Fransız Lisesi’nde okuyan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir; Milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak politikalarımızın odağında” demiş" dedi.


Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar