CHP MYK’sı toplandı: Gündem ‘Anayasa darbesi’

CHP MYK’sı toplandı: Gündem ‘Anayasa darbesi’
Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının gündemi Yargıtay’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karar oldu.Cumhuriyet...
Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının gündemi Yargıtay’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karar oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sı toplandı. Belediye başkan adaylarının görüşülmesi beklenen MYK toplantısının gündemi değişti.

Toplantı gündeminde Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına uymamasının ardından MYK'nin gündemi değişti.

Yargıtay'ın kararını "Anayasa'ya darbe girişimi" olarak değerlendiren CHP'de MYK, özel gündem olarak 'yargı krizi'ni ele alacak.

MYK'nin ardından Parti Meclisi de toplanacak. Parti Meclisi'nde de 'yargı krizi' görüşülecek ve bundan sonraki mücadele hattı belirlenecek.

“PM’nin olağanüstü gündemi anayasaya darbe girişimidir”

Bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ve heyetine ziyarette bulunmuştu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Özel, bugün gerçekleşecek olan MYK toplantısının gündeminin değiştiğini kaydetti. Özel konuşmasında şunları ele almıştı;

“Arkadaşlar, dün Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan bir darbe girişimin son perdesi oyandandı. Bu şartlar altında CHP olarak MYK ve PM toplatasının özel toplanacak. Belediye seçimlerine yönelik bir şey duymayacaksınız. MYK’mızın ve PM’nin olağanüstü gündemi anayasaya darbe girişimidir. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde parti meclisimiz bir daha toplanacaktır.”

 

Öne Çıkanlar