CHP farkla birinci çıktı, Bayrakçı anketinin arkasında durdu: Farka şaşıranlara şaşırıyorum

CHP farkla birinci çıktı, Bayrakçı anketinin arkasında durdu: Farka şaşıranlara şaşırıyorum
SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, CHP'nin 11 puan farkla birinci çıktığı anketinin arkasında durdu. Gazete Pencere'ye konuşan Bayrakçı "Sonuçlara ben de şaşırdım" dedi

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, SONAR’ın son anketini yayınladı. Ankete göre CHP’nin oy oranı yüzde 36,6. AKP’nin oy oranı ise araştırmaya, CHP’nin 11 puan gerisinde yüzde 25,1 olarak yansıdı.

Ortaya çıkan verileri Gazete Pencere’ye değerlendiren Hakan Bayrakçı, sonuçlara kendisinin de şaşırdığını vurgulayarak “Oy oranlarının kafa kafaya olduğu ve farkın kapandığını söylüyorlardı. Anket sonuçlarını tam 3 kere kontrol ettim” dedi

Farkın kapandığını söyleyen araştırmacılara tepki gösteren Bayrakçı “seçimlerde zaten 5-6 puan fark vardı ne oldu da bu fark kapanacak ki?” İfadelerini kullandı.

Sonuçlar neden böyle?

Bayrakçı’ya göre sonuçların değişmesini gerektirecek bir gelişme yaşanmadı. Ekonomide sıkıntılar devam ediyor. Adalette yaşanan problemler de iktidara fatura ediliyor.

Mesela Narin cinayetinin bir türlü çözülememesi, Fatih’te iki kadının katledilmesi hatta Dilan Polat’ın ve eşinin milyarlarca lira dolandırıcılıkla suçlanıp cezaevinden salıverilmesi.

CHP’nin oyu artıyor

Temmuz’da CHP ve AKP arasında 5 puanlık fark olduğunu belirten Bayrakçı CHP’nin oyunu arttırdığını ve Özgür Özel’in politikasında bunun etkili olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin CHP’nin önüne geçtiğine ilişkin araştırmalarda bunun nedeni CHP’nin kendi iç tartışmalarına dönmesi olarak gösteriliyordu. Bayrakçı o tartışmaların söylenin aksine CHP’ye oy kazandırdığı görüşünde.

Hakan Bayrakçı bunu örnek olarak da Meclis açılışında Cumhurbaşkanı gelirken alınan ayağa kalkma kararını gösterdi ‘CHP bunları yapmazsa iktidar seçmenine nasıl ulaşacak ki?’ sorusunu sordu.

Kararsızlar dağıtılmadan da CHP açık ara birinci

Kamuoyuna yansıyan çeşitli anketlerde kararsızların Türkiye’nin en büyük partisi olduğu gözler önüne serilmişti. ‘Kararsız seçmenler daha önce CHP’ye oy veren seçmenlerden mi oluşuyor?’ sorusuna verdiği yanıtta Bayrakçı, kararsızlar dağıtılmadan da CHP’nin AKP’ye 8 puan fark attığını ve kesin olarak birinci parti olduğunu ifade etti.

Hükümetten tepkiler

Anket sonuçlarını açıklamasından sonra AK Parti cephesinden tepki gelip gelmediği sorusunu da cevaplayan SONAR Araştırma Başkanı Bayrakçı, “Hükümetten kızan olmadı. Birkaç bilindik isim aradı ve tam aksine sonuçların kendi gözlemleri ile uyuştuğunu söylediler. Bu sonuçları yansıttığımız için bize teşekkür ettiler” dedi.

Bayrakçı’nın açıkladığı anket şöyle:

gzimqhjwoas1yud.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar