Yanlış kanser teşhisi konulan çocuk, 9 seans kemoterapi aldı: Savcılıktan skandal karar
İstanbul'da 7 yaşındaki Y. T.C'ye yapılan tetkikler sonrası kanser teşhisi konuldu. 9 seans kemoterapi tedavisi gören küçük çocuğun bir de bacağını kaybedebileceği söylendi. Savcılık ise isnat edilen suça bakma görevinin hastanenin kendisinde olduğunu belirterek dosyayı görevsizlikle yanlış tedavi uygulayan hastanenin rektörlüğüne gönderdi.
İstanbul'da yaşayan aile 7 yaşındaki Y. T.C'yi diz kapağı bölgesindeki dayanılmaz ağrılar üzerine doktora götürdü. Fatih'te bulunan vakıf hastanesinin ortopedi bölümüne başvuran aile ise sonraki 4 ay boyunca yanlış teşhis ve tedaviye maruz kaldı.
Kemik kanseri teşhisi konuldu
Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre ortopedi bölümü doktoru istediği MR, kan tahlili ve patoloji sonuçlarına göre küçük çocuğa Osteosarkom (Kemik Kanseri) teşhisi koydu.
İlk kemoterapisini alan küçük çocuğa bu süreçte 9 seans kemoterapi yapıldı. Küçük çocuğun doktoru bu tedavilerin ardından ise ameliyata karar verdi.
Aile, oğullarının kemoterapi aldığı süreç içinde ulaşmayı denediği ancak bir türlü ulaşamadığı bir profesör, babayı arayarak raporları değerlendirebileceği haberini verdi. Küçük çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını değerlendiren profesör, kemik kanseri teşhisinin doğru olmadığını belirtti.
Baba Halil İ.C. ile anne Seda C., dört farklı hastaneden aldıkları sonuçla Y. T.C.'nin kemik kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktoruna iletti.
Raporla belgelendi
Aile tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda çocuklarının yanlış görülen tedaviden dolayı hayatı boyunca yüzde 52 iş görmezlik raporuyla hayatına devam edeceği anlatıldı.
Savcılıktan skandal karar
Savcılık ise isnat edilen suça bakma görevinin hastanenin kendisinde olduğunu belirterek dosyayı görevsizlikle yanlış tedavi uygulayan hastanenin rektörlüğüne gönderdi.