Çocuğunu lösemiden kaybeden Kemal Yücel bisikletiyle 35 şehir gezecek, kök hücre bağışını anlatacak!
Çocuğunu 10 yıl önce lösemi sebebiyle kaybeden Kemal Yücel, kök hücre bağışını artırmak için Çanakkale'den yola çıkarak "Her Pedal Bir Umut" projesini geliştirdi. Yücel, "Yalnızca kan verme yöntemiyle nakil bekleyen hastaların hayatlarını kurtarabilecekler çünkü çocuklarımız yaşama umuduyla çaresizce hastanelerde bekliyor" dedi.
Lösemi hastası olan çocuğu kaybettikten sonra kendisini lösemi hastası olan çocuklara destek vermeye adayan Kemal Yücel, Çanakkale’den 7 bin kilometre pedal çevirmek için yola çıktı. Yücel, Batı Karadeniz’den sonra Samsun'a gelerek Onur Anıtı önünde mola verdi. Yücel, "Amacım nakil bekleyen lösemi hastası çocukların hayatını kurtarabilmek. İnsanlar kök hücre bağışı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gördüm. Kök hücre bağışının cerrahi bir operasyon ameliyat olduğunu veya işte kemiklerin delinerek ilik alınacağını sanıyorlar. Oysa böyle değil. Yalnızca kan verme yöntemiyle nakil bekleyen hastaların hayatlarını kurtarabilecekler çünkü çocuklarımız yaşama umuduyla çaresizce hastanelerde bekliyor" dedi.
Çanakkale’den lösemi hastası çocuklara umut olması için 'Her Pedal Bir Umut' düşüncesiyle 7 bin kilometre yol kat eden Kemal Yücel, Samsun’da mola verdi. Yücel, "Hayallerinin umutlarının gerçekleşmesi zor bir işlem değil, sadece ve sadece kan verme yöntemiyle bir çocuğun hayatını kurtarabilecekler. Ülkenin kök hücre bağışı yaparak bir çocuğun hayatını kurtarın diyorum yolda gördüğüm her insana" diye konuştu.
"35 şehri ziyaret edeceğim"
Kemal Yücel şunları söyledi:
"Ben Kemal Yücel, 44 yaşındayım. Kök hücre ve organ bağışı konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla bisikletimle Türkiye turuna çıktım. 6 Temmuz tarihinde Çanakkale’den pedal çevirmeye başladım. Batı Karadeniz bölgesinden Doğu Karadeniz bölgesine geldim. Bisiklet turu kapsamında yaklaşık 35 şehri ziyaret edeceğim. 7 bin kilometre de pedal çevireceğim. Amacım nakil bekleyen lösemi hastası çocukların hayatını kurtarabilmek. İnsanlar kök hücre bağışı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gördüm. Kök hücre bağışının cerrahi bir operasyon ameliyat olduğunu veya işte kemiklerin delinerek ilik alınacağını sanıyorlar. Oysa böyle değil. Yalnızca kan verme yöntemiyle nakil bekleyen hastaların hayatlarını kurtarabilecekler çünkü çocuklarımız yaşama umuduyla çaresizce hastanelerde bekliyor ve onların hayatlarını kurtarabilecek, donörlere ulaşamıyorlar. İnsanlarda kök hücre bağışı yapmaktan çekindiklerinden korktuklarından dolayı maalesef ki her geçen gün çocuklarımız ölüme bir adım daha yaklaşıyor.
"Türkiye’nin her tarafından on binlerce donöre ulaştık"
Ben 10 yıl önce bir evlat acısı yaşadım. 6 yaşındaki evladımı kaybetmiştim. Beynindeki bir hasardan Ali Utku’nun organlarını da bağışladık o dönemde. Başka çocukların yaşaması için. Bu süreç içerisinde organ bağışı kararının ardından hastanedeki çocuklar Umut’la tanıştı. Bunlar nakil bulamadıkları için hayatını kaybediyordu. Çocukların ölmesine tahammül edemedim. Gönlüm razı değildi. Onları yaşatmaya karar verdim. Bu maksatla da çeşitli kampanyalar düzenledim. Son altı yıldan bu yana da bu kampanyaları bisikletimi dahil ettim. Bugüne kadar 85 bin km’yi aştım. Altı yıldan sonra. Pedal pedal Türkiye’nin her tarafından on binlerce donöre ulaştık. Bunların içerisinde de verilen kan örneklerinden 300’den fazla çocuğumuz uygun donör bulduk. Ben istiyorum ki çocuklarımız hayatlarını kaybetmesin. Onlar yaşamaya devam etsin. Hayallerinin umutlarının gerçekleşmesi zor bir işlem değil, sadece ve sadece kan verme yöntemiyle bir çocuğun hayatını kurtarabilecekler. Ülkenin kök hücre bağışı yaparak bir çocuğun hayatını kurtarın diyorum yolda gördüğüm her insana." (ANKA)