Yunan şarkıcı krizinde yeni gelişme: ''Posteri indireceğiz'' denildi

Yunan şarkıcı krizinde yeni gelişme: ''Posteri indireceğiz'' denildi
Ünlü Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir Çeşme'de düzenlenen Türk Eğitim Vakfı (TEV) yardım konserinde sahne almayı reddettiği olayda farklı detaylar ortaya çıktı. Yunan medyasına konuşan şarkıcının yakın arkadaşı 'posteri indireceğiz' denildiğini belirtti

Despina Vandi'nin İzmir Çeşme'de verdiği konserde Mustafa Kemal Atatürk posteri altında şarkı söylemeyi reddetmesi Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu. Türk Eğitim Vakfı’nın yardım gecesinde konser vermesi beklenen Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnede Türk Bayrağı ve Atatürk posteri olduğu için sahneye çıkmadığı iddia edildi.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, iddiaya göre sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi'nin sahneye çıkmaktan vazgeçerek konseri iptal ettiği öne sürüldü.

"Katılmam mümkün değil"

Konserin iptal edilmesinin ardından Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan Yunan şarkıcı, "Bugün - 17/07/2024 tarihli konserime teşrifleriyle beni onurlandıran kamuoyuna saygılarımla (TÜRK EĞİTİM VAKFI'nın hatası anlaşılmayan siyasi çağrışımlar yaparak konser tek taraflı olarak etkinliğin karakterini değiştirmeye karar vermesi) söz konusu etkinliğe katılmam mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Newsit.gr'a konuşan şarkıcının yakın arkadaşı "Biz hiçbir zaman bayraklarının indirilmesini istemedik, yalnızca posterin indirilmesini istedik" dedi.

''Posteri indireceğiz'' denildi

Yunan medyasına konuşan Vandi'nin yakın arkadaşının anlattıklarına göre; Despina Vandi ve yakın arkadaşları İzmir'e gelerek organizatörler tarafından karşılandılar ve Çeşme'ye giderken konser öncesi Vandi'nin performansını sergileyeceği sahnenin fotoğrafı gösterildi. Despina Vandi ve arkadaşları Mustafa Kemal Atatürk posterini ve Türk bayrağını gördüler. Kendilerine "evet posteri indireceğiz" denildiğini ama hiçbir şey yapılmadığını anlatan Vandi'nin yakın arkadaşı daha sonra sözleşmelerine ve anlaşmalarına dayanarak konseri iptal ettiler.

Konseri düzenleyen TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ile Despina Vandi arasında geçen diyalog ise şöyle;

Başkan Yardımcısı: Mustafa Kemal Atatürk'ün kim olduğunu biliyor musunuz? O, demokrasimizin simgesidir.
Despina Vandi: Bizim için Yunanlıların katilidir!

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli'nin Vandi'nin bir an önce Türkiye'yi terk etmesi yönünde çağrıda bulunduğunu anlatan şarkıcının yakın arkadaşı şöyle devam etti:

"Otel sahibi bize yardımcı oldu ve başımıza bir şey gelmesi ihtimaline karşı polis eskortu da bize eşlik etti. Havaalanına güvenli bir şekilde ulaştık ve geceyi atlattık. Vandi kesinlikle doğru olanı yaptı, hem Pontuslu hem de Yunanlı bir kadın olarak sahneye çıkıp şarkı söylemesinin imkânı yoktu.''

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar