Hikmet Kerem Özcan’ın ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak

Hikmet Kerem Özcan’ın ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak
Hikmet Kerem Özcan’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, 11-15 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak.

Yönetmen ve senarist Hikmet Kerem Özcan’ın ilk uzun metraj filmi “Hakkı”, 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Oldenburg şehrinde düzenlenecek 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak. Başrolünü usta oyuncu Bülent Emin Yarar’ın üstlendiği film, festivalin resmi seçkisi kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

hakki-1.png

Filmin konusu:

Film, Ege’deki tarihi bir kasabada ailesiyle sakin bir yaşam süren Hakkı’nın, bahçesinde bulduğu tarihi eserle değişen hayatını konu alıyor. Eserin gerçek değerini öğrenen Hakkı, kendisi ve ailesi için bedeli ağır, karanlık bir yolculuğa çıkar.

“Hakkı”, dünya prömiyerini Yunanistan’ın Patmos adasında düzenlenen 13. Aegean Film Festivali’nde yaptıktan sonra Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleşen 2. Montreal Uluslararası Film Festivali’nde Onur Mansiyonu kazanmıştı.

hakki-2.png

Filmin oyuncu kadrosu şöyle;

Hülya Gülşen, Cem Zeynel Kılıç, Özgür Emre Yıldırım, Duygu Gökhan, Durukan Çelikkaya, Tuana Almacı ve Ahmet Kaynak gibi isimler yer alıyor.

İzmir Sinema Ofisi desteğiyle Ödemiş’te çekilen “Hakkı”nın yapımcılığını Öykü Canlı (Yumurta Yapım), Hikmet Kerem Özcan (Circle Project), Zeynep Santıroğlu ve Alex Sutherland (AZ Celtic Films) üstlendi.

hakki-3.png

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen filmin görüntü yönetmenliğini Burak Baybars, sanat yönetmenliğini Buket Kalyoncu yaparken, özgün müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç tarafından bestelendi.

“Hakkı”, 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışarak uluslararası film festivali yolculuğuna devam edecek.

hakki-4.png

Mutlu Hesapçı

Kaynak:Mutlu Hesapçı

Öne Çıkanlar