Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerinde Erdoğan’ın önüne gidecek isimler belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerinde Erdoğan’ın önüne gidecek isimler belli oldu
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimleri belli oldu. Seçim sonuçlarına göre, en çok oy alan 5 isim Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’a isimlerin sunulmasının ardından 15 gün içinde adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in 4 Haziran 2024’te 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının belirlenmesi için sandığa gidildi.

Yargıtay Başkanlığı için aday olan ve MHP’nin desteklediği iddia edilen Muhsin Şentürk, birinci başkanlık adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıkladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı; Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilmiş sayılıyor. İlk oylamada oy alanların sayısı beşten az ise aynı gün yapılacak diğer oylamalarla eksik adaylar tamamlanıyor.

Başsavcılık seçimleri tamamlandı. Seçim sonuçlarına göre; 3. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel 56, 5. Ceza Daire Üyesi Veli Dalgalı 7, 5. Ceza Daire Başkanı Yaşar Şimşek 86, 2. Ceza Daire Başkanı Yusuf Kuzu 31, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Erol 33, 2. Ceza Dairesi Üyesi Ali Doğan 22, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 77 oy aldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nun kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından cumhurbaşkanı tarafından seçilirken, en çok oy alan Hakan Yüksel, Yaşar Şimşek, Yusuf Kuzu, Mustafa Erol ve Muhsin Şentürk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isimlerin sunulmasının ardından 15 gün içinde adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek. Daha sonra seçim sonucu Resmi Gazete’de ilan edilecek

Öte yandan Mevcut Başsavcı Bekir Şahin'in yalnızca bir oy alması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar