Cübbeli Ahmet'e saldıran kişiye dair yeni gelişme: Telefonunda IŞİD fotoğrafı çıkmasına rağmen serbest kaldı

Cübbeli Ahmet'e saldıran kişiye dair yeni gelişme: Telefonunda IŞİD fotoğrafı çıkmasına rağmen serbest kaldı
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye saldıran kişinin telefonundan terör örgütü IŞİD'le ilgili fotoğraflar bulundu. İfadesinin ardından serbest kalan saldırgana 'basit yaralama ve hakaret' suçundan dava açıldı, 'terör' soruşturması ayrıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü'ye 7 Eylül 2024 tarihinde akşamı saldırı yapılmıştı. Cübbeli Ahmet (59), Şifahane Derneği'nin daveti üzerine Küçükçekmece'deki medreseye gitti. Burada düzenlenen sohbete katılan Cübbeli Ahmet, medreseden ayrılmak üzereyken saldırı yaşandı.

'Küfretti boğazımı sıktı'

Cübbeli Ahmet, Beykoz Paşabahçe Polis Merkezi Amirliği'nde 8 Eylül'de verdiği ifadede "Benim her iki gözümde görme problemi var. Bu nedenle sürekli ayaklarıma bakarım. Tam bu esnada kim olduğunu bilmediğim biri küfrederek yüksek sesle bana doğru bağırarak boğazımın sağ tarafını sıktı ve bana vurmaya başladı" dedi.

'İsmailağa Cemaati'ne karşı söylemlerinden dolayı'

Cübbeli Ahmet'e saldıran kişi koru polisleri tarafından hızla uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı. Ali Altunpul (38) olduğu belirlenen kişi İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinde motor ustası olduğunu belirterek, Cübbeli Ahmet'e küfredip saldırmasını, bu kişiye duyduğu antipatiden kaynaklandığını öne sürdü.
Altunpul; Cübbeli Ahmet'in, İsmailağa Cemaati'ne karşı kullandığı kutuplaştırıcı söylemlerden dolayı bu kişiye antipati duyduğunu söyledi. Altunpul, anılan akşam, Cübbeli Ahmet ile konuşmak için yanına gittiğini bir anda kendisini kaybederek saldırdığını söyledi.

Telefonunda IŞİD fotoğrafı bulundu

İfadesinde herhangi bir terör örgütü ile ilgisinin olmadığını söyleyen Altunpul'un cep telefonunda çıkan bir dizi fotoğrafa ilişkin savunması istendi. Anılan fotoğraflardan biri, terör örgütü İŞİD militanlarının ellerinde silah ve örgüt flamalarının olduğu bir kare. Altunpul, söz konusu fotoğrafı Tiktok'ta indirmiş olabileceğini ifade ederek "Bu resimde bulunan bayrağın ne olduğunu ve kimler tarafından kullanıldığı ile ilgili bilgim yok" dedi.

Menzil şeyhi de karede var

Altunpul, "Bu adamlar müşrik" ifadesi yer alan ve 6 kişinin fotoğraflarının yan yana getirildiği kareye ilişkin ise "Bu karedeki kişiler Şeyh Nazım Kıbrisi, İsmailağa Cemaati'nin lideri Fikri Yavuz, Muhammet Mardini, Cübbeli Ahmet, İsmailağa'nın hocalarından biri olan İbrahim Uslu ile Menzil Şeyhi Muhammet Saki Erol" dedi. Altunpul'un telefonunda bulunan bir diğer karede ise "Diyanet'in camilerde yansıttığı din İslam dini değildir" ifadesinin olduğu bir fotoğraf karesi yer aldı.

3 yıla kadar hapsi istendi

Gözaltına alındıktan sonra 10 Eylül günü adli kontrol şartı ile serbest kalan Ali Altunpul hakkında 'basit yaralama ve hakaret' suçlaması ile dava açıldı. Altunpul'un 3 yıla kadar hapsi istendi. Dava Küçükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldı. Altunpul hakkındaki 'terör' soruşturması ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar