Vergi yasasında imzası olan ama vergi vermeyen AKP’li Nilgün Ök’ün bu ilk olayı değil: Meclis’te tutanak değiştirmişti

Vergi yasasında imzası olan ama vergi vermeyen AKP’li Nilgün Ök’ün bu ilk olayı değil: Meclis’te tutanak değiştirmişti
"18 yıl önce araba var mıydı" sözlerini tutanaklardan çıkarttırdı, bürokrat istifa etmek zorunda kaldı…

Vergi vermeyen şirketin sahibi olarak, vatandaşlara yeni vergiler getiren yasa teklifinde imzası bulunan ve bu tavrı eleştiri konusu olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün daha önce de beğenmediği TBMM tutanağını değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Kasım 2020 tarihinde yaşanan bu olay, bir meclis bürokratının istifasına neden oldu.

Yıllardan beri Anayasa metinleri gibi muamele gören TBMM tutanakları, AKP’nin iktidarından sonra çok sayıda müdahaleye sahne oldu. Bu dönem Meclis yöneticilerinin Kürtçe konuşmaları ‘bilinmeyen dil’ yazdırmaları sıradan bir hal alırken, kendilerini zor durumda bırakacak hatalı ve yanlış konuşmalarına müdahale ederek, tarihi belge olan tutanakları değiştirmeye çalışmalarının çok örneği yaşandı.

Üç yıldır vergi ödemeyen şirketin sahibi olarak, vergi yasasında imzası olan ve günlerdir tartışılan AKP’li Ök, şirketin tasfiye aşamasında olduğunu ve kar edemediği için de vergi vermediğini dile getirmişti. Ök’ün dört yıl önce TBMM’de neden olduğu skandal tavır da günlerce tartışılmıştı.

O dönem, AKP’li Ök’ün, TBMM kürsüsünden "18 yıl önce Türkiye'de araba yoktu" sözleri tartışma yaratmıştı. Nilgün Ök, eleştirilere neden olan sözlerinin ardından sosyal medya hesabından "Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG" paylaşımı yaparak düzeltilmiş tutanak görselini paylaştı. Ök’ün paylaştığı bu belge Meclis tarihinde görülmemiş bir tutanak müdahalesini ortaya çıkardı. Tartışmalar, bundan sonra daha da arttı.

CHP’li siyasiler, Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde konuşan Ök’e "Sayın Başkan, AKP’li sözcü arkadaşı dinleyince yani on sekiz yıl önce araba yoktu, uçak yoktu, tren yoktu, on sekiz yıldan beri telefon yoktu, yani on sekiz yıldan beri olmaya başladığını gördük. Bunlar, La Fontaine Masalları bunlar. Bunlar, A Haber’de olacak şeyler…" diye tepki göstermişlerdi.

ÖK’ün paylaştığı değiştirilmiş tutanak, Meclis’te krize neden oldu. Bu gelişmelerin ardından CHP milletvekilleri TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı’na başvurarak, böyle bir değişimin nasıl yapıldığını sorgulamaya başladılar. Tutanakta yapılan değişikliğin ortaya çıkması üzerine Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı istifa etti. Tutanak da eski haliyle yeniden sisteme konuldu. Olay, günlerce TBMM’de tartışıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar