TSK’nın Somali'deki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı: CHP'den tepki geldi.

TSK’nın Somali'deki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı: CHP'den tepki geldi.
TSK’nın, Somali’nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek gayesiyle 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK'nın Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından müştereken belirlenecek bölgelerinde 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.

CHP ve DEM Partinin 'hayır' oyu kullandığı tezkere kabul edildi.

CHP'den tepki

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, TBMM Genel Kurulu'nda Somali ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmelerinde, Türkiye'nin Somali'ye tahtırevanla gitmeye kalkıştığını ve uzun yıllar boyunca aynı tahtırevanla bekçilik hizmeti sunmayı vaat ettiğini söyledi. Tan, ayrıca Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşmasının kabul edilmesine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Tan, "Tezkereyle ve öncesindeki anlaşmayla, deyim yerindeyse, Türkiye'de 'içecek ayranı zor bulurken, Somali'ye tahtırevanla gitmeye kalkışılmakla' kalınmıyor; üstelik uzun yıllar boyunca Somali'de aynı tahtırevanla bekçilik hizmeti sunmak da onlara vaat ediliyor. Bu gayrıciddi teklifin, bizlerce destek verilecek, kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar