Torul'da baraj suları yüzünden sular altında kalan mezarlık sorunu çözülüyor

Torul'da baraj suları yüzünden sular altında kalan mezarlık sorunu çözülüyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesinin Çamlıca Mahallesi'nde ki mezarlık, 8 yıldır Torul Barajı'nın su seviyesinin yükselmesi nedeniyle sular altında kalıyor. Bu durum, mahalle sakinlerini üzüntüye boğarken, yetkililer sonunda çözüm için harekete geçti

Torul ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi'nde bulunan mezarlık, 8 yıldır yaşanan Torul Barajı'nın su seviyesinin artmasıyla yaz aylarında sular altında kalıyor. Bu durum, mahalle sakinlerinin yakınlarının mezarlarının sular altında kaldığını görmelerine neden olarak büyük üzüntü yaşamalarına yol açıyor.

Sorunun çözümü için taleplerin artması üzerine harekete geçen yetkililer, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla mezarlıkların taşınmasına karar verdi. Yaklaşık 50 mezarlık, baraj sularının ulaşamayacağı bir noktaya taşınarak sorunun ortadan kaldırılması planlanıyor. İlerleyen günlerde yapılacak ihale ile birlikte taşıma işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Mahalle sakinleri, taleplerinin olumlu sonuçlanmasından dolayı mutluluklarını dile getirdiler. En kısa sürede gerçekleştirilmesi planlanan taşıma işlemi sayesinde yakınlarının mezarlarını ziyaret edebileceklerini belirten mahalle sakinleri, yaşadıkları üzüntünün sona ereceği için umutlu olduklarını ifade ettiler.

Öne Çıkanlar