Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman'dan "adalet" çağrısı

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman'dan "adalet" çağrısı
Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman sosyal medya hesabından eşi için adalet çağrısında bulundu

Gezi davası nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman sosyal medya hesabından eşi için adalet çağrısında bulundu.

Kahraman"Yargının delilsiz olarak suçu kanıtlanmamış insanları mahkum etmesi, bize, ailemize olduğu kadar ülkemize de kötülük. Ne Tayfun, ne ben, ne Vera, ne de Türkiye bunu hak ediyor. Aynı suçtan 32 sabıkası olanların serbestçe sokaklarda gezerek kadınları öldürdüğü, masumların ise adeta rehin alındığı terazisi kaymış düzeni bu ülke hak etmiyor" dedi. Siyasilere, hukukçulara ve Anayasa Mahkemesi’ne seslenen Kahraman, "Adalet istiyoruz, adil yargılanmak istiyoruz, çok sevdiğimiz ülkemizde aile bütünlüğümüzü koruyarak güven içinde yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kızı Vera ile birlikte Gezi davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alan eşi Tayfun Kahraman'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "adalet" çağrısında bulundu.

Kahraman, açıklamasında şunları kaydetti:

"26 Temmuz 2024, Silivri, 80. kapalı görüş:

Tayfun'dan herkese selam!

Tayfun’u cam bariyer ardından görüp, telefonla konuşmak için Vera ile 118. kez Silivri Cezaevi’ne geldik.

27 aydır aynı şeyi anlatıyoruz; Gezi’de Tayfun Hükümeti devirmeye çalışmadı, cebir ve şiddetle de hayatı boyunca alakası olmadı. Aksine Gezi’de, bizzat yetkililerin davetiyle hükümetle iki kez Ankara’da görüşerek olayların büyümemesi için anayasal sorumluluğuyla çaba sarfetti.

'Hukuki' olduğu söylenen mahkeme kararlarında Tayfun’un suçlandığı şeye dair tek bir satır gerekçe, somut bir belge, delil yok!

Yargının delilsiz olarak suçu kanıtlanmamış insanları mahkum etmesi, bize, ailemize olduğu kadar ülkemize de kötülük. Ne Tayfun, ne ben, ne Vera, ne de Türkiye bunu hak ediyor.

Aynı suçtan 32 sabıkası olanların serbestçe sokaklarda gezerek kadınları öldürdüğü, masumların ise adeta rehin alındığı terazisi kaymış düzeni bu ülke hak etmiyor!

27 aydır ailemiz, dostlarımız ve kızımızla adalet bekliyoruz. Tüm yetkililere, siyasilere, hukukçulara, ve dosyamızın önünde olduğu Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyorum: Adalet istiyoruz, adil yargılanmak istiyoruz, çok sevdiğimiz ülkemizde aile bütünlüğümüzü koruyarak güven içinde yaşamak istiyoruz!

Lütfen sorumluluk alın, lütfen adaleti tesis edin. Aleyhinde tek bir delil olmayan babasından 27 aydır mahrum edilen küçük bir kız çocuğu için... Ama her şeyden önce bu ülke için."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar