Tahliyeler sonrası barış adımı! AKP’li vekillerden Şenyaşar ailesine, DEM’li vekillerden de Yıldız ailesine ziyaret

Tahliyeler sonrası barış adımı! AKP’li vekillerden Şenyaşar ailesine, DEM’li vekillerden de Yıldız ailesine ziyaret
AKP ile DEM Parti, Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki husumetin çözülmesi için adım attı. AKP’li Bekir Bozdağ ve Abdülhamit Gül, Şanlıurfa’da Şenyaşar ailesini ziyaret etti. DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk de Yıldız ailesinin evine gitti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’deki seçimlerde, AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Halil Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında kavga çıkmış ve çıkan çatışmada her iki taraftan birer kişi hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Şenyaşar ailesinden iki kişi, kaldırıldıkları hastanede Yıldız ailesi mensupları tarafından öldürülmüştü.

Malatya’da devam eden davada yeni bir gelişme yaşandı. Anne Emine Şenyaşar'ın oğlu Fadıl Şenyaşar tahliye edildi. Ayrıca Yıldız ailesinden tutuklu üç sanık da tahliye edildi. Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl’ın serbest bırakılmasının ardından, Şanlıurfa’da başladığı ve Ankara’ya taşıdığı adalet nöbetine son verdi.

İki aile arasında barış adımı

DEM Parti’den TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve eski DEM Parti Eş Başkanı Pervin Buldan, partilerinin bilgisi dahilinde yaklaşık dört aydır Şanlıurfa’daki altı yıllık husumetli Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasındaki gerginliği sona erdirmek için yoğun çaba sarf ediyordu.

whatsapp-image-2024-10-20-at-18.webp

DEM Partililer Yıldız ailesini, AKP’liler Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Her iki ailenin talepleri doğrultusunda bugün DEM Parti’den TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Ankara’dan Şanlıurfa’ya geçerek, olayın bir tarafı olan AKP MYK üyesi Halil Yıldız’ı, Suruç’a bağlı Yoğurtçu Köyü’nde ziyaret etti ve görüşmelerde bulundu.

whatsapp-image-2024-10-20-at-18-55-24-2-1.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar