Serdar Sertçelik’in ‘rüşvet’ iddialarına Bekir Bozdağ’dan yanıt: Suç duyurusunda bulunuldu

Serdar Sertçelik’in ‘rüşvet’ iddialarına Bekir Bozdağ’dan yanıt: Suç duyurusunda bulunuldu
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in kendisine yönelik ‘rüşvet’ iddialarına yanıt veren TBMM Başkanvekili ve AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, “Apaçık bir iftiradır” dedi. Bozdağ, suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

TBMM Başkanvekili ve AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in kendisine yönelik iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Hakkındaki 'rüşvet aldı' iddiasını yalanlayan Bozdağ, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

"Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haberlerde yer alan Ayhan Bora Kaplan dosyasının gizli tanığı Serdar Sertçelik tarafından ortaya atılan iddialar, şahsıma yapılmış apaçık bir iftiradır. Buradan açıkça ilan ediyorum; bu iftiranın doğru olduğunu kim ispat ederse, sahip olduğum tüm malvarlığımı ona hibe etmeyi, saygın Türk kamuoyu önünde taahhüt ediyorum. Hakkımdaki iftiraların araştırılması ve müfterilerin cezalandırılması için avukatım aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Abdestimizden şüphemiz yok, hiçbir vakitte olmadı, elhamdülillah."

Ne olmuştu?

Gizlik tanık Serdar Sertçelik'in, Bekir Bozdağ'a yönelik iddiaları, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının iddinamesinde yer alıyor. Halk TV'den İsmail Saymaz bugünkü yazısında, Bozdağ'ın isminin iddianamede yer almasıyla ilgili şunları yazdı:

"Sertçelik, 26 Nisan 2024 tarihli görüşmede, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adını geçiriyor. Bozdağ’la bağlantılı bir hukuk bürosuna, avukatı İ.Y. aracılığıyla 400 bin euro ödediğini ve davasının bozulduğunu ileri sürüyor.

Sertçelik, şu iddialarda bulunuyor:

'İ. abi ben firarken, eve geldi. Bozdağ’ı aradı. O zaman Bozdağ, Adalet Bakanı. Bozdağ’ın hukuk bürosu var, dışardan iş hallettirdiği… Bozdağ, Meclis'e çağırdı İ. abiyi. ‘Grup toplantısına gidiyoruz, gel görüşelim’ diye. İ. abi gitti, konuştu. O zaman 400 bin euro verdim Bozdağ’ın hukuk bürosuna. Dosyamı bozdular.'

Bir diğer kayıtta Sertçelik ve Demircan arasında şu diyaloglar yaşanıyor:

Sertçelik: Müdürüm takipsizlik değil, yeniden yargılama aldık. 30 ay kapalıda (cezaevi) yatacaktım normalde. Beş ay sonra tahliye oldum."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar