Sinan Ateş cinayeti davasında savcı mütalaası açıklandı: Ayşe Ateş’ten tepki, "En kısa süren siyasi cinayet davası"

Sinan Ateş davası 30 Eylül'e ertelendi. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Ayşe Ateş, “ Yargı süreci böyle devam ederse şüphesiz ki Sinan Ateş suikastı davası tarihin en kısa süren siyasi cinayet davası olarak kayıtlara geçecektir” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşma sabah 09.00’da başladı.

Savcı, 3 sanık için beraat isterken, diğer sanıklar için iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma istedi.

Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşma sonrası Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu.

Buradan alınan cinayet yeni Sinan Ateş cinayetlerini aralayacak

Ayşe Ateş yaptığı açıklamada, "Alelacele kapatılmak istenen bir dosya, onca delile rağmen siyasi bağı koparmak için mücadele veren bir yargı süreci ile karşı karşıyayız. Malumunuz olduğunuz üzere bu süreçte tek kişilik hücrelerde kalan tutuklulara 19 ay boyunca verdikleri süre boyunca hiçbir beyanla uyuşmayan, ezberletilmiş ortak bir ifade vasıtasıyla bu siyasi cinayeti adi bir cinayet gibi göstermek için bütün imkanlarını kullanan karanlık bir güce karşı savaşıyoruz. Yargı süreci bu kadar hızlı ilerlerse, şüphesiz ki Sinan Ateş suikastı davası tarihin en kısa süren siyasi cinayet davası olarak kayıtlara geçecektir. Bu şartlar altında biz diyoruz ki, milletimiz, devletimiz arkamızda dursun. Adil yargılanmanın önü açılsın, dosyalar birleştirilsin, bütün suçlular hakim karşısına çıkarılsın. Çünkü adımız gibi biliyoruz bu siyasi cinayet bütün karanlık yönleriyle aydınlatılmazsa Türkiye daha büyük bir karanlığa doğru sürüklenecek. Buradan alınan cinayet yeni Sinan Ateş cinayetlerini aralayacak.

Bu siyasi cinayet bütün karanlık yönleriyle aydınlatılmazsa Türkiye daha büyük bir karanlığa doğru sürüklenecek. Buradan alınan cesaret, yeni siyasi cinayetlerin kapısını aralayacak. Türk milleti yeni Bengisularla, yeni Banuçiçeklerle tanışacak. Türk milletinin yeni Ayşe Ateşleri olacak. Dün dövdürülerek susturulan gazeteciler, yarın öldürülecek. Nereden biliyorsun, diye soracak olursanız, yeni eylem planlarını sosyal medyadan çoktan duyurdular. Bu siyasi cinayeti dile getiren gazetecileri, siyasetçileri hedef tahtasına koyup “Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!” tehditlerini bol keseden savurmaya başladılar. Konjonktür müsait olduğunda fiili eylem yapacağız, şeklinde paylaşımları dolaşıma soktular.

Artık adaletin teşhis edilmesi gerektiğine inan, siyasi cinayetlere dur demek isteyen bütün milletvekillerimize çağrımızı yineliyorum, sayın vekillerim, bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması günbe gün ortadır" dedi.

"Bu dava kapanırsa çok Sinanlar ölecek"

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ise "Katiller dışarıda. Onlar gösterilmeli tiyatro. Benim iki tane yavrumu yetim bıraktılar. Benim oğlumun öldürülme sebebini açıklayacaklar. Benim oğlumu iki sene boyunca takip ettiler. Bu kadar kısa zamanda mahkeme biter mi? Kanun var da bize mi yok. Hala benim yavrularımı, gelinime tehdit savuracak kadar alçak ve namussuzular. Ben oğlumun katillerini istiyorum, azmettirenleri istiyorum. Bu dava kapanırsa çok Sinanlar ölecek. Bir tek benim Sinan’ım değil. Bir oğlu benden aldılar, başa Sinanlara kıyılmasın. Yanımızda durun" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar