Sabah gazetesi "Ankara Emniyet Müdürlüğü dinleme yapıyor" dedi; Emniyet Genel Müdürlüğü yalanladı

Sabah gazetesi "Ankara Emniyet Müdürlüğü dinleme yapıyor" dedi; Emniyet Genel Müdürlüğü yalanladı
Sabah gazetesi, ‘Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün aralarında üst düzey siyasetçilerin ve gazetecilerin olduğu 280 kişilik listenin yasa dışı takibe aldığını’ iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü haberi yalanladı.

Ankara'da 14 Mayıs Salı'yı 15 Mayıs Çarşamba'ya bağlayan gece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından Ankara'da önemli gelişmeler yaşandı.

Sabah gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube’de aralarında üst düzey siyasi ve gazetecilerin de olduğu 280 kişinin yasa dışı dinlendiğini iddia etti.

Şimşek, bu kişilerin telefon-internet trafiği, baz birlikteliği, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden izlendiğini belirtti. Üst düzey isimler arasında eski Adalet Bakanının oğlu da bulunuyordu. İçişleri Bakanlığı ise bir Emniyet Baş Müfettişi atayarak konuyu soruşturmaya başladı.

Emniyet ve İçişleri Bakanlığı yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında yer alan yasa dışı dinleme iddialarını yalanladı. Emniyet’in X hesabından yapılan açıklamada, bu tür haber ve iddiaların asılsız ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı da bu iddiaları reddetti.

Ne olmuştu?

Bu gelişmelerin öncesinde, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 61 kişi hakkında devam eden organize suç örgütü davası dikkat çekiyor. Davanın 30 Nisan’daki duruşmasında, mahkeme başkanı organize suç örgütü lideri Kaplan aleyhinde ifade vermiş olan gizli tanığa ulaşılamadığını açıkladı. Gizli tanığın yurt dışında olduğu iddia edildi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, gizli tanık Serdar Sertçelik, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden bazı polislerin kendisini ifade vermeye zorladığını belirtti. Sertçelik, polislerin ifadesine eklemek istediği isimler arasında TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, eski AK Parti milletvekili Mücahit Arslan, Bilal Arslan, AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sadık Soylu, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bulunuyordu.

Bu iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı, 6 Mayıs’ta mülkiye müfettişi görevlendirdi ve 9 Mayıs’ta, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli dört polis görevden uzaklaştırıldı.

Öne Çıkanlar