Sabah çay yakan Rizelilere, Erdoğan akşam 'cami' sözü verdi

Günlerdir Çaykur’a çay satamadığı için sabah isyan ederek çay yakan Rizelilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam büyük cami sözü verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde İstanbul'dan memleketi Rize'ye gitti. Erdoğan, Merkez Camisi önünde kendisini bekleyenleri selamladı, ardından otobüsün üzerinden kısa bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada mevcut caminin zemininin kayması sebebiyle Rizelilere yeni büyük bir cami yaptırma sözü verdi.

Erdoğan, "Rize'mizde inşallah Rize şehir merkezinde muhteşem bir camii inşa edelim istiyoruz. Mevcut camii maalesef kayma yapmış. Biz şimdi şantiyenin olduğu bir yerde büyükçe bir camii yapalım istiyoruz. Bu büyük camii ile birlikte Rize'nin kendine yakışanını inşallah gerçekleştirelim istiyoruz. Ve mevcut Cami'de daha farklı bir şekilde, büyük camii bittikten sonra onunla ilgili adımı da tabi ki atacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerinden yalnızca birkaç saat önce Rizeli çay üreticisi Çaykur'a çay kotasından dolayı çayını satamadığı için çaylarını yakarak duruma isyan etti.

Çayını ateşe veren Erdal Bergal, "Çaykur’un çay müstahsiline uyguladığı tarife budur, protestomuzu yapıyoruz. Herkes iyice izlesin, devlet de iyice izlesin. Bu vatandaş bu saate kadar burada bekliyorsa devlete bir katkı sağlamak için bekliyor ama devlet bizi mağdur bırakıyor. Biraz ses verelim" dedi.

Diğer çay üreticileri de Bergal'ın eylemine destek verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar