RTÜK'ten müzik yayıncılarına yeni sansür uyarısı: Edep ve ahlak sınırları aşılıyor

RTÜK'ten müzik yayıncılarına yeni sansür uyarısı: Edep ve ahlak sınırları aşılıyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerinde ve radyo şarkılarında yer alan çıplaklık içerikleri ile argo ifadeler nedeniyle TV ve radyo kanallarını uyardı.

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerindeki çıplaklık içerikleri ve şarkılarda yer alan argo ifadeler nedeniyle, TV ve radyo kanallarının içeriklerini ilgili kanunda yer alan yayıncılık politikaları ile uyumlu hale getirmeleri konusunda uyardı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizde müzik klibi yayıncısı televizyonların ahlakı ve edep sınırları aştığı izleme uzmanlarımızın raporlarına yansımaktadır. Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde aşırı cinsel içeriklerin bulunduğu tespit edilmiştir. Anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntüler çokça yer almaktadır. Ayrıca müzik yayıncısı radyo kanallarının ise argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sık sık çaldıkları takip edilmektedir. İlgili yayıncıların geleneklerine aykırı, inançlara, toplumsal ve kültürel değerlere ters olan bahse konu içerikleri kendi aboneliği içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık raporlarına uyumlu hale getirmeleri. Bu arada Üst Kurulumuzun yasa çerçeve yetkisi malumdur. Yaptığımız bu ikazın hassasiyetleriyle kaydedilmemesi, akabinde de milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin ayrıntılarının gözden geçirilmesi son derece önemlidir" desteği kullanıldı.

86165.jpg

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar