Polisler Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet almakla suçlanıyor: Aralarında eski emniyet müdür yardımcısı da var

Polisler Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet almakla suçlanıyor: Aralarında eski emniyet müdür yardımcısı da var
Ankara Emniyeti’nde eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan hakkında, Ayhan Bora Kaplan’a Rolex saat aldırdığı iddiasıyla rüşvetten dava açıldı.

Ankara Emniyeti’nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan hakkında, sevgilisine doğum günü armağanı olarak Ayhan Bora Kaplan’a (ABK) Rolex saat aldırdığı iddiasıyla rüşvetten dava açıldı. Kaplan da rüşvet vermekle suçlanıyor.

Ayrıca eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, Başkomiser Ercan Karagöz ve polis Serdar Coşkun’un “mali profili ile uyumsuz şekilde banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı” tespit edildi. Bu üç isim polis mal bildirimine aykırılıktan yargılanacak.

‘Saat almaya zorladı’

Gazeteci İsmail Saymaz Halk Tv’deki köşesinde konuyu gündeme getirdi. Saymaz’ın yazısına göre; Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın iddianamesinde Kaplan’ın iddialarına yer veriliyor.

Saymaz’ın aktarımları şöyle:

Kaplan, 2017 yılında Albüm Bar’ı işletirken, Arslan ile tanıştığını söylüyor. “Mekanımıza gelirdi. Yanında sevgilisi N.K. vardı” diyor.

Arslan’ın 250 bin dolar rüşvet istediğini de ileri sürerek, şöyle diyor:

“Bu kadar vermem’ dediğimde ‘Sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Suç işlemediğimi söyledim. Her gün mekanımı bastılar ve iş yapmamı engellediler.”

Arslan’ın, sevgilisinin doğum gününden bir gün önce arayarak, kendisini hediye almaya zorladığını savunuyor. Ankara’da Next Level AVM’den 10 bin Euro değerinde Rolex saat alıp Turan Güneş Bulvarı’ndaki Yıldız Karakolu’na gelmeden 200 metre gerideki bir kafede N.K.’ye verdiğini savunuyor.

Telefon sinyali tutuyor

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından araştırma yapıldı.

Hazırlanan rapora göre:

Kaplan, Next Level AVM’deki saatçiden dokuz kez Rolex saat aldı. Bunlardan 9 Ağustos 2019 tarihli faturanın N.K.’nin doğum gününden iki gün sonrasına ait olduğu saptandı. Faturanın satıştan iki-üç gün sonrasında kesildiği belirlendi.

Kaynak:HalkTv

Öne Çıkanlar