Pegasus uçağındaki 5 saatlik rötar: Yolcular bayıldı, mesai dolunca çalışanlar uçağı terk etti

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Dalaman'a uçuşu olan Pegasus Hava Yolları'na ait uçak 5 saat rötar yaptı, iddiaya göre mesai saati dolan pilot ve personel uçağı terk etti. Rötardan dolayı fenalaşan iki yolcu bayıldı.

Pegasus Hava Yolları'na ait uçak 5 saatlik rötar yapınca yolcular bayıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Dalaman'a uçuş gerçekleştirecek olan Pegasus Hava Yolları'na ait bir uçak yaklaşık 5 saatlik rötar yaptı.

13.webp

Gıda talepleri karşılanmadı

Yolcular, rötar süresince açlıklarını ve susuzluklarını gidermek için yetkililerden su ve sandviç talep etti ancak bu talepler yeterince karşılanamadı.

2.webp

Pilot ve personel mesai saati dolunca gitti

Yolcuların artan gerginlik ve rahatsızlıklarıyla birlikte, seferi gerçekleştirecek olan pilot ve kabin personeli de mesai saatlerinin dolması nedeniyle uçağı terk etti.

11.webp

2 yolcu bayıldı

Yeni uçuş ekibi beklenirken uzun süreli rötar sebebiyle fenalaşan iki yolcu bayıldı. Daha sonra diğer yolcuların "yemek istiyoruz" diye bağırmasıyla ücretsiz ikram dağıtacağız duyurusu yapıldı.

O anlar sosyal medyada gündem oldu

Pegasus'un rötarı sosyal medyada da gündem oldu. Paylaşılan videoda "Şu anda beklemek zorundayız yapacak başka bir şeyimiz yok" anonsu duyuldu.

Bir kullanıcı, "Sabiha Gökçen-Dalaman uçuşunu gerçekleştirecek olan Pegasus uçağı yaklaşık 5 saattir rötar yapması nedeniyle uçak içinde bulunan 2 yolcu fenalaşarak bayıldı. Yolcular acıktıklarını belirterek yetkililerden su ve sandviç istese de yeterli olmadı. Seferi gerçekleştirecek pilot ve personelin mesai saati dolduğu için uçaktan ayrıldılar. Şuan da yeni pilot ve personeller bekleniyor." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Pegasus'tan açıklama

Sosyal medyadan söz konusu kullanıcıya yanıt veren Pegasus Destek birimi, "Çok iyi biliyoruz ki yaşanan olumsuzlukların ve kaybedilen saatlerin telafisi mümkün olmamaktadır. Ancak takdir edeceğiniz gibi her hava yolunda, teknik, olumsuz hava koşulu, hava trafiği yoğunluğu gibi sebepler ile zaman zaman aksaklıklar yaşanabilmektedir. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz." ifadelerine yer verdi.

pegasus.webp

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar