Özgür Özel'den erken seçim mesajı: "Halk isterse sandık gelir, iktidar değişir"

Özgür Özel'den erken seçim mesajı: "Halk isterse sandık gelir, iktidar değişir"
CHP lideri Özgür Özel, Didim-Bodrum açılış törenindeki konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücret çıkışına tepki gösterdi. Özel, erken seçim için de "Milet erken seçim diyorsa sandık gelir, iktidar değişir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinin iş birliğiyle hayata geçen Didim-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi Açılış Töreni’nde konuştu.

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değil" sözlerine tepki göstererek, "Hans geliyor Didim'de emekli maaşıyla tatil yapıyor bizim Hasan Amca marketin önünden geçemiyor diyorum O bana Endonezya'dan, Şili'den yükseğiz diyor. Türkiye'de asgari ücretin yüksek olduğu bir tek değer var, Sadece bunların vicdanından yüksek" dedi.

"Milet erken seçim diyorsa sandık gelir"

Hükümete erken seçim konusunda da mesaj veren Özel, "Erken seçim için 360 milletvekili muhalefette yok. Biz isteyince erken seçim olmaz ama halk isterse olur. Milet erken seçim diyorsa sandık gelir, iktidar değişir" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasından satır başları:

CHP'li belediyelerin zorlukları vardır, güçlükleri vardır ama mazeretleri yoktur. Hizmetlerin en iyisini onlardan bekliyoruz. Genç cumhuriyetimiz siyasi bağımsızlığı elde ederken ekonomik bağımsızlık için de kararlı adımlarını atmıştır. Bu doğrultuda Kabotaj Kanunu yürürlüğe girmiştir.


Kabotaj Bayramı'nda 1926'dan beri devam eden ve Montrö sözleşmesine dönüşecek olan ve ona hukuki bir altyapı olan kanunun yürürlüğe girişinin yıl dönümünü kutluyorum. Ege Denizi, savaşın ve gerilimin değil barışın ve kardeşliğin denizi olmalıdır. Ege Denizi'nde Yunanistan ve Türkiye arasında barışın konuşulmasını, suyun iki yanında aynı zeytinyağını yiyenlerin aynı şekilde eğlenenlerin iyi ilişkiler içerisinde olmasını ümit ediyoruz. Sosyalist Enternasyonal'de de bunu bir kez daha dile getirdi.

Suyun iki yanı iki komşu ili de ifade ediyor. Didim ile Bodrum yazın çileci yolculuklara tanık ediyordu. Artık Bodrum ve Didim arasında 1 saatlik bir mesafeye indirdik. Seyahat haklarının gözetildiği bir özgürlük içerisinde deniz hatları seferi günde 3 kez gerçekleşecek.

Mehmet Şimşek'in sözlerine tepki


Dün Gebze'de büyük bir emek mitingi vardı. Hep birlikte haykırdık geçinemiyoruz dedik. Asgari ücrete enflasyon zammını yapın. En düşük emekli ücreti 10 bin TL olmaktan çıkarın asgari ücrete eşitleyin. Esnafın borçlarını faizini silin, taksitlendirin. Bunun kaynağını da vergide adalette bulabilirsiniz dedik. Sesimizi duyup ta zam yapacak olan Mehmet Şimşek şöyle buyurmuş; 'Türkiye'de asgari ücret düşük değil' demiş. Hans geliyor Didim'de emekli maaşıyla tatil yapıyor bizim Hasan Amca marketin önünden geçemiyor diyorum O bana Endonezya'dan, Şili'den yükseğiz diyor. Türkiye'de asgari ücretin yüksek olduğu bir tek değer var, Sadece bunların vicdanından yüksek.

Türkiye'nin en zengin yüzde 20'si gelirin yüzde 80'ini alacak en yoksul yüzde yirmi ise yüzde 0,5'ini alacak. Benim Endonezya'dan Tayland'dan yüksek alıyorum diye memnun olan emeklim yok. Haddinizi bilin.

Erken seçim mesajı


Dün Gebze'de eğer geçim yoksa seçim olacaktır dedik. İnan ederlerse hep birlikte büyük bir mücadele vereceğiz. Erken seçim için 360 milletvekili muhalefette yok. Biz isteyince erken seçim olmaz ama halk isterse olur. Milet erken seçim diyorsa sandık gelir, iktidar değişir.

Kaynak:Haber Merkezi