Sinan Ateş davası: MHP’lilerin isimlerinin zikredilmesi yasak, müştekiye cinayet suçu yöneltmek serbest!

Sinan Ateş davası: MHP’lilerin isimlerinin zikredilmesi yasak, müştekiye cinayet suçu yöneltmek serbest!
MHP’li yöneticilerin isimlerinin zikredilmesi yasak olan Sinan Ateş cinayeti duruşmasında müşteki Selman Bozkurt, tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı tarafından cinayeti işlemekle suçlandı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Sinan Ateş davasının üçüncü celsesi bugün görüldü. Davada sanık avukatları savunmalarını yaptı.

Dava dosyasında müşteki pozisyonunda olan ve olay günü yaralanan Selman Bozkurt, Sinan Ateş’in halasının oğlu ve kayınçosu.

Bozkurt, hazırlanan iddianamede olay günü kendisinin de yaralandığını ve Sinan Ateş’in vurulmasının ardandan tetikçi Eray Özyağcı’nın arkasından 4-5 el ateş açtığını daha sonra Sinan Ateş’in yanına geldiğini belirtti.

Emniyetten alınan güvenlik kamera görüntüleri ise Bozkurt’un ifadesini doğrular nitelikte söylemler içeriyor.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın Avukatı Ziynettin Aktürk ise müvekkilinin Sinan Ateş’i öldürmeye yönelik ateş etmediğini dile getirerek Sinan Ateş’i Selman Bozkurt’un öldürdüğünü iddia etti.

Avukat Aktürk, Sinan Ateş’in otopsi raporunda çelişkiler olduğunu dile getirerek “Selman Bozkurt ateş ederken müvekkilim kaçıyor. Bu esnada ateş ediyor ve Selman Bozkurt’u omuzundan yaralıyor. Olay yerinde sizin ilk amacınız neyse onu yaparsınız ilk. Müvekkilim burada yaralama amacı olduğu için ayaklarından vurup kaçmayı planlamıştır. Otopsi raporundan anlaşılacağı üzerine maktulün kafasına işaret eden mermi sağ alt çenesinden çıkmaktadır. Otopsi raporundan ne hikmetse ayaklara gelenler de dahil tüm mermiler öldürücü olarak sayılmıştır” dedi.

‘Öldüren mermi başkasının silahından çıktı’

Ateş’in yanındaki isimlerin “Reisi vurduk” şeklinde bağırdıklarını savunan avukat şöyle devam etti

“Belirtilen şahıslardan birinin reisi vurduk demesi çok önemlidir. Oradaki şaşırma ifadesi çok nettir. İrkilme ifadesinden hemen diğer tarafa dönüp tekrar ateş etmeye başlamıştır. Anlattığımız deliller nazara alındığında maktulü öldüren mermi başkası tarafından ateşlendiği açıkça görülecektir. Bir açı vardı, o açıyı yakalamak kolay değildir. Ön taraftaki ayakların hangi açıdan vurulduğu çok önemli. Kafasına aldığı merminin tamamen başkası tarafından ateşlendiği yapılan incelemelerde ortaya çıkacaktır. Müvekkilin kasten yaralama suçundan muaf tutulmasını talep ediyoruz” şeklinde savunmasını tamamladı.

Müştekiye suçlama serbest, MHP’li yöneticilerin isimlerinin zikredilmesi bile yasak

Müşteki pozisyonunda olan Selman Bozkurt’a “cinayeti işleyen” suçlaması yapılırken mahkeme heyeti bu iddialara ilişkin şerh koymazken, birinci ve ikinci celselerde MHP’li isimlerin duruşmaya dahil olmasına izin vermeyip müdafi avukatlarının sorularına izin vermemişti.

Pazartesi günü görülen celsede Tolgahan Demirbaş’a müdahil avukatlarının cinayet günü “ Olcay Kılavuz’la neden defalarca telefonla görüştüğünü” sorması üzerine hakim “dosyada olmayan isimler ile ilgili soru sormayın biz soruşturma değil yargılama yapıyoruz” diyerek sorulara izin vermemişti.

Dün görülen ikinci celsede ise cinayet şüphelisi Serdar Öktem'in kullandığı araçla tetikçinin bırakıldığı Bolu'da MHP Milletvekili İsmail Akgül'ün babasına ait aracın peş peşe kameralara takıldığı ortaya çıkmış Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel ise bu gelişmenin ardından sanık Emre Yüksel’e konu ile ilgili soru sormak istemişti. Ancak mahkeme başkanı, bu kişinin yargılama ile ilgisinin bulunmadığını belirterek soru sormasına izin vermemişti.

Selman Bozkurt’un savcılık ifadesi

Müşteki Selman Bozkurt’un savcılık iddianamesi ise şu şekilde;

Cuma namazı bittikten sonra üçümüz birlikte Camiiden çıkıp ofis istikametine doğru geldiğimiz istikametten yürümeye başladık. Olay yerine geldiğimiz esnada Sinan Ateş ve Ahmet Keçik benim yaklaşık 2 metre önümde bende arkada yürüyorduk. Tam olay yerine geldiğimiz esnada saat 13:30 sıralarında sağda bulunan park halinde tahminen transit marka aracın önünden bir şahıs Sinan Ateş'in önüne geçerek elinde bulunan siyah renkli tabanca ile art arta ateş etmeye başladı. Sinan Ateş vurularak yere düştü. Ben Sinan'ın yanına gelip müdahale edecekken bana da 2 el ateş etmesiyle bende yaralanarak hemen kendimi solda bulunan bir aracın arkasına atarak sipere geçtim. Bu esnada bize ateş eden şahıs tekrar ateş ederek yaya vaziyettekaçmaya başladı. Bende belimde Sinan Ateş'in vermiş olduğu tabanca ile kaçan şahıs arkasından havaya doğru 4-5 el ateş etti. Bize ateş eden şahıs kısa bir müddet sonra yaya olarak kaçıp gözden kayboldu. Olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs veya şahıslardan "davacı ve şikayetçiyim" dedi. Bu şahıs beni de olay anında Sinan Ateş'e 7-8 el ateş ettikten sonra silahın namlusunu bana çevirerek 2-3 elde bana ateş etti. Ben sırtımdan yaralandım. Bu şahıs bana hedef göstererek ateş etmiştir beni de öldürebilirdi dedi."

Bilirkişi raporu Selman Bozkurt’un ifadesini doğruladı

Öte yandan bilirkişi raporu Selman Bozkurt’un ifadesini doğrular nitelikte olduğu saptandı. Kriminal Polis Laboratuvarı, Ateş’in arkadaşlarının karşılık verdiği diğer iki silahı inceledi. Biri Canik marka, diğeri el yapısı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC ibareleri bulunan silahtı. Her iki silah da 9x19 mm çap ve tipinde fişek kullanıyordu. Bunun yanısıra polisin elinde Sinan Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin parçaları vardı.

Yani Ateş’in bedenine dördü öldürücü 5 mermi isabet etmişti. Ayrıca 12 adet de Ateş’in vücudu dışında yer alan fişek bulunuyordu. Sonuçta, olay yerinde 5’i Sinan Ateş’e isabet etmiş, 12’si dışında kalmış 17 mermi ve kullanılan 3 silah söz konusuydu. Laboratuvarda yapılan incelemede Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin, Ateş’in arkadaşlarının teslim ettiği silahlardan çıkmadığı tespit edildi.

Aynı incelemede olay yerinde bulunan 5 adet kovanın Canik marka silahtan, 2 adet kovanın ise el yapımı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC yazan silahtan çıktığı tespit edildi. Kısacası… Laboratuvar raporuna göre Sinan Ateş’in arkadaşlarının getirdiği iki silah değiştirilmemişti.

metin, ekran görüntüsü, mektup, harf, yazı tipi içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Olay yerinde kullanılan silahlardı. Toplam 7 adet kovan bu silahlardan çıkmıştı. Ancak Sinan Ateş’in bedeninden çıkan 5 mermi izi bunlara ait değildi. Üçüncü bir silahtan çıkmıştı. Haliyle bu durum, arkadaşlarının değil tetikçinin silahından çıkan kurşunla Ateş’in vurulduğunu gösteriyordu. Ancak o cinayet silahının yerini tetikçi "hatırlamıyorum" diyerek söylemiyordu.

metin, mektup, harf, yazı tipi, ekran görüntüsü içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sinan Ateş’in otopsi raporu da Ateş’in yanından değil karşıdan vurulduğunu doğruluyor. Zira kafasından giren mermi çenesinin altından çıkıyor, ön tarafından giren kurşun sırtından çıkıyor.

Tetikçinin ateş ettiği, sonrasında Ateş’in düştüğü, devamında tetikçinin karşıdan ateş etmeye devam ettiği… Selman Bozkurt’un sola, Ahmet Keçik’in sağa kaçtığı, Keçik’in gelip yerdeki Ateş’in silahını alıp tetikçiye doğru ateş ettiği görülüyordu.

Kaynak:Haber Merkezi