Otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına o ilde dahil oldu

Otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına o ilde dahil oldu
Tokat, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantılı otobüs aktarmalı taşımacılık sistemine dahil oldu. Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na gelen yolcular, buradan yüksek hızlı trenlerle seyahat edebilecek. Bilet satışları ise bugün itibarıyla başladı.

Yüksek hızlı tren (YHT) bağlantılı kombine taşımacılık, Tokat’a da ulaşarak ulaşım ağını genişletti.

Tokat Belediyesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen işbirliği sayesinde, Tokat’tan Sivas YHT güzergahında yer alan Yıldızeli İstasyonu’na gelen yolcular, buradan yüksek hızlı trenlerle seyahat edebilecek.

Ankara, Eskişehir, İstanbul, Konya, Karaman ve Sivas gibi 9 şehirde doğrudan hizmet veren hızlı tren seferleri, 11 şehre ise tren ya da otobüs bağlantılı olarak ulaşım sağlıyor. Yeni sistemle Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na yapılan yolculuk, otobüsler aracılığıyla kombine taşımacılık şeklinde gerçekleştirilecek. Yolcular, tren ve otobüs için aynı anda koltuk seçimi yapabilirken, biletlerini tek bir sistem üzerinden alabilecek.

Otobüsler, bağlantılı oldukları trenin gelişinden önce Yıldızeli İstasyonu'nda hazır bulunacak. Bilet satışlarının bugün itibarıyla başladığı duyuruldu.

Ayrıca, Ankara-Sivas YHT hattı 27 Nisan 2023'te işletmeye açılırken, İstanbul-Sivas bağlantısı ise 5 Mayıs 2024'te hizmet vermeye başlamıştı. Bu hat üzerinden bugüne kadar 1 milyon 600 bin yolcu seyahat etti. Tokat'ın bu yeni ulaşım ağıyla, bölgedeki ulaşım kolaylığı artması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar