Ömer Çelik'in 'Biz ne yaptığımızı biliyoruz' açıklamaları üzerine Deniz Zeyrek'ten sert tepki: Bol keseden atmak kolay

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP'li Karatepe ile yaptığı görüşmeyi değerlendirerek, hükümetin ekonomi yönetimini savundu. Çelik, Deniz Zeyrek'in sert eleştirilerine hedef oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile gerçekleştirdiği 4 saat 15 dakika süren görüşmeyi değerlendiren Çelik, şu ifadelerde bulundu:

Çelik, Bakan Şimşek'in CHP heyetiyle yaptığı görüşmede hükümetin ekonomide attığı adımları ve elde edilen sonuçları Türkiye'nin geçmiş uygulamaları ve dünya örnekleriyle karşılaştırdığını belirtti.

''Takvim kusursuz bir şekilde işliyor''

Çelik, şunları kaydetti:

"Onlar bir açıklama yapmışlar, 'Biz, öneri getirdik ama çok kabul görmedi.' diye. Herkes öneri getirebilir, herkes önerisini sunabilir. Sonuçta gündemine hakim bir hükümet var. Türkiye'de çok uzun yıllardır ekonomi konusunda, dış politikada, iç politikada, sosyal alanda büyük devrimlere imza atmış kadrolarımız var. Ekonomi yönetimimiz de ne yaptığını biliyor ve öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde işliyor. Sonuçlara daha iyi neticeler elde ederek ulaşıyorlar. Bu şekilde devam edecek. Tabii ki Mecliste grubu bulunan partilerden bakanlarımızdan bilgi almak isteyenler olursa onlara gereken bilgiler veriliyor. Zaten bakanlarımızın Mecliste nöbetleri de var. O nöbetler çerçevesinde de muhalefet milletvekilleri de bu bilgileri alabiliyorlar."

"Ömer Çelik bunu bilmiyor mu''

Ancak, Sözcü TV yazarı Deniz Zeyrek'in sert eleştirilerine hedef olan Çelik'in açıklamalarına tepkiler de gecikmedi. Zeyrek, Çelik'in ekonomik durumla ilgili yaptığı yorumları eleştirerek, "Ömer Çelik bunu bilmiyor mu? Ömer Çelik biliyor çünkü onun için İsviçre seviyesinde harcama yapmak İsviçre vatandaşı için ne kadar kolaysa kendisi için de o kadar kolay." dedi ve Çelik'in yaşam standartları konusundaki iddialarını sorguladı.

Zeyrek, "Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi 'damdan düşenin halini damdan düşen anlar' o yüzden Ömer Çelik damdan düşsün bu vatandaşların ne yaşadığını anlasın ondan sonra 'biz biliyoruz' desin. Cesareti varsa çıksın bir sokakta dolaşsın. 'Bu bizim eserimiz biz her şeyi biliyoruz' diye pazarcıya söylesin. Öyle bol keseden atmak kolay." ifadeleriyle Çelik'in söylemlerine tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar