MSB kaynaklarından F-16 açıklaması: ABD'li heyetlerle NATO zirvesinde görüşmeler gerçekleşti

MSB kaynaklarından F-16 açıklaması: ABD'li heyetlerle NATO zirvesinde görüşmeler gerçekleşti
MSB kaynakları tarafından F-16 ve sınır ötesi operasyonlar hakkında açıklama yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından aktarılan bilgilere göre Türkiye ve ABD arasında F-16 satış sürecine ilişkin bilgilendirme geçildi.

Yapılan açıklamada konunun NATO zirvesinde ele alınacağı vurgulanırken Bilindiği üzere sözleşmeler imzalandı ve detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla devam etmektedir. Çok fazla etkenin olduğu bu süreçte teknik detaylar ile ilgili hususlar zirve kapsamında da ele alınacaktır. Verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Sınır ötesi operasyonlar

Bakanlık kaynakları, Pençe Kilit Harekâtında gelinen son duruma ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Pençe Kilit Harekâtımız Alışılmadık, Öngörülemez, Süratli ve Sürekli olarak planlandığı şekilde ve başarıyla devam etmektedir. Kilit kapanmaktadır. Kendisini bekleyen sona yaklaştığını anlayan Terör Örgütü dezenformasyona başladı. Ormanları yakan, bölgedeki halkı kalkan olarak kullanan, yerleşim yerlerini el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan eli kanlı teröristler bu eylemlerini sanki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yapıyormuş gibi algı yaratmak maksadıyla kara propagandaya başvurmakta ve uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Bunlar beyhude çabalardır. Terör örgütü kendini bekleyen sondan kaçamayacaktır.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar