MSB kaynaklarından açıklama: Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir

MSB kaynaklarından açıklama: Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye ile Türkiye arasındaki yakınlaşma tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz" denildi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları Türkiye ile Suriye arasında yapılacak olası görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

Kaynaklar tarafından aktarılan açıklamada “Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir” ifadeleri kullanıldı.

F-16 tedariki tartışmalarına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir” denildi.

Kaynakların aktardığı bilgiler şöyle:

F-16 konusu

Bakanlık kaynakları, ABD’den F-16 ve modernize kitlerinin alımında azaltmaya gidileceğine dair iddialara “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Bu çok faktörlü ve çok etkenli bir süreçtir. Verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır” yanıtını verdi.

Ortak Harekat Merkezi kurulması

Bakanlık kaynakları, Irak ile kurulacak Ortak Harekat Merkezi’ne yönelik çalışmalardaki son duruma ilişkin, “Sahada terörle mücadelemiz başarılı şekilde sürmektedir. Iraklı makamlarla ve bölgesel yönetimle olumlu ve koordineli çalışmalar yürütmekteyiz. Ortak Harekat Merkezi’nin kurulmasına ilişkin teknik çalışmalar da problemsiz olarak sürmektedir” dedi.

Suriye’de yaşananlar

Bakanlık kaynakları, Şam tarafından gelen son açıklamalar sonrası Suriye ile ilişkilerdeki son duruma yönelik sorulara şu yanıtı verdi:

Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye’de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir. Bizim yaptığımız harekatlar, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına büyük katkılar yapmıştır. Suriye’de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar