Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber'de katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı. Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber'de katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı. Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savundu.

Bakan Tekin, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey 'Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum' oluyor" şeklinde konuştu.

"Karma eğitim esastır"

"Biz o kızlarımızı eğitime dahil etmeliyiz" diyen Milli Eğitim Bakanı, karma eğitimin esas olduğunu söyledi ancak "Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz demeyi de ihmal etmedi.

Tekin'in ifadeleri şöyle:

"Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin argümanlarından biri de 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.' Şimdi benim Millî Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli. Karma eğitim esastır ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım. Şimdi buradan hareketle karma eğitime karşı olduğum söyleniyor. Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Millî Eğitimin temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır."

"KPSS'de başarılı olamadılar..."

Öte yandan Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenleri sınavlarda başarılı olamamış olarak değerlendirdi, bu sebeple özel sektörde çalıştıklarını savundu:

"Kurslardaki öğretmenlerin büyük çoğunluğu herhangi bir sınava girip başarılı olmuş değiller.. Benim öğretmenimin girdiği KPSS sınavında başarılı olamadığı için orada öğretmenlik yapıyor."

Öne Çıkanlar