Milli Eğitim Bakanı Tekin, eğitim sendikalarıyla yaptığı toplantıyı değerlendirdi: Daha ne kadar konuşacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sendikalarıyla yaptıkları toplantıya ilişkin bilgi verdi. Tekin, "Toplantı saat gece 12'ye kadar sürdü. Kısa diyerek geçiştirmesinler. Daha ne kadar görüşeceğiz" ifadeleirni kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, eğitim sendikalarıyla yaptıkları toplantıya ilişkin, "Toplantı saat gece 12'ye kadar sürdü. Kısa diyerek geçiştirmesinler. Kamuoyuna 'görüşmüyorlar' diye lanse edilmesinden rahatsızım. Daha ne kadar görüşeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti'nin grup toplantısı öncesinde, eğitim sendikaları ile yaptıkları toplantı hakkında şunları söyledi:

"Bizim eğitim sektöründe iş yapan sendikalarla yaptığımız toplantı saat gece 12'ye kadar sürdü. Çok verimli bir toplantı yaptık. Çıkışta da bakanlıktaki bütün ekiple beraber gayet verimli, özel sektör öğretmenleriyle oturduk konuştuk. Kısa diyerek geçiştirmesinler. Tekrar söylüyorum, bakanlıktaki bütün birim amirlerimiz oradaydı; 4 bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz. Tablo böyleyken kısa, ayaküstü bir görüşme olarak lanse edilmesin lütfen. Arkadaşlarla daha önce de görüşmüştüm. Toplamda 8-10 defa görüştük. Kamuoyuna 'görüşmüyorlar' diye lanse edilmesinden rahatsızım. Daha ne kadar görüşeceğiz? Görüşüyoruz, sohbet ediyoruz; problemlerin çözümü için adım attığımızı, çaba sarf ettiğimizi kendileriyle paylaşıyoruz. En son da pazartesi gecesi toplantımız bitince sanki onları bekletiyormuşuz gibi bir algı yaratıyorlar. Bu da yanlış. Bizim zaten devam eden bir toplantımız vardı, kendileri randevusuz geldiler. Biz toplantımız bittikten sonra kendileriyle görüştük. Bunun bu şekilde manipüle edilmesi, bu şekilde şov malzemesi haline getirmelerinden rahatsızım."

"İyi niyetle problemlerini çözmek için çaba sarf ediyoruz"

Tekin, özel sektör öğretmenlerinin taban maaşları konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"Biz kendileriyle görüşüyoruz. Bunu onların yaptığı gibi sosyal medya üzerinden tartışmaya gerek yok. Biz arkadaşlarımızın problemlerini çözmek için her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz, sorunlarını da çözeceğiz. Biz bu konuyu çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Kendileriyle her görüştüğümüzde de söylüyoruz; iyi niyetle problemlerini çözmek için çaba sarf ediyoruz."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar