Meriç Kahraman: Vera’nın her sözü, her duygusu yarım kaldı

Meriç Kahraman: Vera’nın her sözü, her duygusu yarım kaldı
Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından kızları Vera'ya ilişkin...
Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından kızları Vera'ya ilişkin de paylaşımda bulundu. Kahraman, “Neredeyse 2 sene oldu; kızımız Vera’nın her sözü, her duygusu yarım kaldı. Yaşamının yarısı masumiyeti gün gibi ortada olan babasından mahrum geçti” dedi.

Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabı X’ten bir video yayımladı. Videoda kızı Vera ve Tayfun Kahraman’ın konuşması sırasında telefonun kapanması üzerine Vera’nın ‘Seni çok seviyorum baba dedim kapandı bir anda’ sözleri üzerine Meriç Kahraman, ‘Vera’nın her sözü, her duygusu yarım kaldı’ dedi.

Meriç Kahraman’ın X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

2 yıla yakın süredir tutuklu olan Tayfun'un suçlandığı hükümeti devirme fiiline dair ne iddianamede, ne Yargıtay kararında tek bir kanıt yok. Çünkü devirmek bir yana, Tayfun sorunun hukuk çerçevesinde çözümü için meslek odası yöneticisi olarak hükümet ile aynı masadaydı. Ama sonuç delilsiz verilmiş 18 yıl mahkumiyet oldu.

Neredeyse 2 sene oldu; kızımız Vera’nın her sözü, her duygusu yarım kaldı. Yaşamının yarısı masumiyeti gün gibi ortada olan babasından mahrum geçti.

Bu ülkenin vicdanı bu zulmü kaldırmaz. Tüm akıl ve vicdan sahibi insanları ses vermeye çağırıyorum.

Öne Çıkanlar