Menzil cemaati mensupları yeniden tövbe verdi

Menzil cemaati mensupları yeniden tövbe verdi
Menzil cemaatinin lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından cemaat, 3 oğlu arasında paylaşıldı. Cemaat mensuplarının daha önce verdiği tövbeler iptal edildi. Cemaat içinde Seyyid Abdülbaki Elhüseyni olarak bilinen ve 12 Temmuz...

Menzil cemaatinin lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından cemaat, 3 oğlu arasında paylaşıldı. Cemaat mensuplarının daha önce verdiği tövbeler iptal edildi.

Cemaat içinde Seyyid Abdülbaki Elhüseyni olarak bilinen ve 12 Temmuz günü İstanbul'da hayatını kaybeden Menzil cemaati lideri, dün Adıyaman'ın menzil köyünde toprağa verildi.

Hüseyni'nin bundan sonra her biri ayrı liderlik edecek olan 3 oğlu, yeniden tövbe alma işlemi gerçekleştirdi. İstediği lidere tövbe veren cemaat üyeleri, bir ipi art arda tutarak tövbe etti.

Menzil'de taht kavgası

Gazeteci Mücahit Enes Turbil'in aktardığına göre, cemaatte taht kavgası büyüyünce "Menzil Tarikatı"nın artık 3 şeyhli olmasına karar verildi.

Şeyhin üç oğluna birer camii (Eski, yazlık ve eski camii alt katı) ve "tövbe yetkisi" verildi.

Seyyid Saki Erol eski camii, Seyyid Fettah Erol yazlık camii, Seyyid Mübarek Erol ise eski cami alt katında bulunan bölümde tövbe verecek.

Vakit namazlarında yaş sırası dikkate alınacak

Vakit namazları ise büyükten küçüğe doğru kılınacak. Birinci imam Seyyid Saki, ikinci imam Seyyid Fettah, üçüncü imam ise Seyyid Mübarek olacak. Namazlar, Seyyidlerin olmadığı zaman tayin edilecek bir halife tarafından kıldırılacak.

Cemaatte bugüne kadar yapılan tövbelerin iptal edildiği duyuruldu.

Konuşulanları Seyyid Saki de, cemaate seslendiği esnada alınan ses kaydı da onayladı.

Menzil Tarikatı'nda Cemaatin kime bağlı olacağı konusunda zorlama olmayacak. Herkes serbest olacak. Seyyid Saki, Seyyid Fettah ve Seyyid Mübarek'e tabi olabilirsiniz denildi.

TIKLAYIN: İşte Menzil’in üçe bölünmesinin ses kaydı

Öne Çıkanlar