Memişoğlu yenidoğan çetesine ilişkin açıklama: Hastanelerdeki herkes çete üyesi değil, çete hastanelere sızmış

Memişoğlu yenidoğan çetesine ilişkin açıklama: Hastanelerdeki herkes çete üyesi değil, çete hastanelere sızmış
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye gündemini sarsan Yenidoğan çetesine yönelik soruları cevaplıyor. Memişoğlu “Bu hastanelere herkes çete üyesi değil çete üyeleri hastanelere sızmış vaziyette” dedi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye’yi derinden sarsan yenidoğan çetesi üzerine Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Memişoğlu soruşturma geçmişini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"27 Mart 2023'te CİMER'e ihbar geldi, süreç başladı. 5 Mayıs 2023'te emniyetten yardım istedik. 20 Haziran 2023'te Emniyet Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan dinlenmeleri denetlenmeleri için izin alınıyor. 2023'te denetlemeler yapıp, talimatlar yazdık. Denetlemeleri yapılırken bazı şüpheler olduğu belli ancak delillendirilemiyor.

Bebek ölümlerinin bunlarla alakalı olup olmadığı araştırdık. Bu insanların asıl amacı bebekleri öldürmek değil uzun süre yatırarak SGK’yi dolandırmak istiyorlar şeklinde düşünüldü.

İl Sağlık Müdürü tarafından bir heyet oluşturduk. Son her şey anlaşıldıktan sonra 16 Eylül 2024’te Büyükçekmece savcılığına bilgileri gönderdik. Bunu savcılığa ilettik o iddianamesini hazırladı ve bu aşamalarda tehdit olayı da oluyor.

Süreç olağan akışında gitti. Bu dezenformasyon bilinmediği için yapılabilir. Devlet büyük bir çeteyi tüm mekanizmalarını kullanarak çökertmiştir. Bu çetenin bebek ölümlerine neden olduğunu Eylül ayında anlayabildik. Dosya hep gizliydi."

Denetimler yetersiz kalıyor sorusunu da cevaplayan Bakan Memişoğlu "çete çok profesyonel" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar