MHP lideri Bahçeli'ye Öcalan tepkileri: 'Umut hakkından yararlansın diyen Bahçeli’yi kınıyorum'

MHP lideri Bahçeli'ye Öcalan tepkileri: 'Umut hakkından yararlansın diyen Bahçeli’yi kınıyorum'
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a çağrısına tepkiler gelmeye devam ediyor. İlk tepki Ayyüce Türkeş'ten geldi. Türkeş, "Meclis'e davet edip konuşma yapmasını isteyen, umut hakkından yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında, PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin ikinci çağrısının ardından tepkiler de gelmeye başladı.

Bahçeli'nin Öcalan’a seslenerek ”Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan da yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" sözlerini hedef alan siyasiler, sosyal medya hesaplarından şunları söyledi:

Türkeş: Kimse Türkeş'in koltuğuna oturup teröre yandaşlık yapamaz

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş, Bahçeli’yi kınadığını söylediği paylaşımı şöyle:

“Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA...”

Özdağ: Allah böyle siyasetin belasını versin

Bir diğer tepki de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi.

Özdağ, Bahçeli'nin çağrı yaptığı videoyu paylaşarak, şunları söyledi:

"Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil."

Özkan: Erken seçim emaresi mi?

Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanya sorumlusu Necati Özkan ise şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Bahçeli’nin, 'Bebek Katili Öcalan'dan, 'Umudumuz Öcalan'a geçmesinin nedeni yaklaşan İran- Israil çatışması öncesi bir mıntıka temizliği mi, yoksa yeni bir erken seçim emaresi mi?"

Yavaş: Millet de tarih de affetmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şu sözleri paylaştı:

"Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez."

İnce: Önce idamdan kurtardı şimdi cezaevinden çıkaracak

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şöyle dedi:

"İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin!"

Çelik: Tutarlılık ve cesaret

CHP eski genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik şöyle konuştu:

"MHP Genel Başkan yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu, hazır mısınız? Samimiyet testine tabi tutulacaksınız! Anımsarsanız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu özelinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına (düzmece iddialarla) suç duyurusunda bulunmuştunuz! Şimdi ise Abdullah Öcalan'ı öven, onu TBMM'ye davet eden, dolayısıyla ifade etmiş olduğunuz suçları işleyen Devlet Bahçeli ile karşı karşıya kaldınız! Ne yapacaksınız? İftiralarınızdan ötürü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür mü dileyeceksiniz? Yoksa lideriniz Devlet Bahçeli Hakkında Terör ve Suçu-Suçluyu Övme suçlarından suç duyurusunda mı bulunacaksınız?! Tutarlılık ve cesaret!.."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar