Meclis’e 'ötanazi' yasağı getirilmişti! CHP'li Bayraktutan açıkladı: AKP görüşmelerin tarihini değiştirdi

Meclis’e 'ötanazi' yasağı getirilmişti! CHP'li Bayraktutan açıkladı: AKP görüşmelerin tarihini değiştirdi
Sokak köpeklerine ötanazi yolunu açan yasa teklifinin görüşmeleri öncesinde Meclis’e ziyaretçi yasağı getirilmesi tepkilere yol açtı. Söz konusu kararın altında imzası olduğu için eleştirilen CHP'li Uğur Bayraktutan yaşanan duruma açıklık getirdi.

TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan önemli yasa tekliflerinin görüşme süreci öncesinde AKP’nin önerisiyle, Meclis’in çalışma saat ve günleri uzatıldı.

Gündeme alınması beklenen sokak köpeklerine ötanazi yolunu açan yasa teklifinin görüşmeleri öncesinde ise Meclis’e ziyaretçi yasağı getirildi.

CHP'li Bayraktutan da imza vermişti

Yasak kararının altında CHP'nin TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan'ın imzasının da bulunması tepkilere yol açmıştı.

Bayraktutan ise kendisine yönelik eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Yasak kararı alınan tarihin ilk önce Hayvanları Koruma Kanunu görüşmelerini kapsamadığını belirten Bayraktutan görüşmelerin önce çekildiğinin kendilerine bildirilmesi üzerine imzalarını geri çekmek için TBMM Başkanlığına dilekçe verdiklerini belirtti.

Bayraktutan'ın açıklaması şöyle:

"13768955 Sayılı, Ziyaretçi Girişlerine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda alınan kararın duyurusuna ilişkin (26-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında giriş yasağı) yazının altında tüm TBMM Idare Amirlerinin imzası bulunmaktadır.

İlgili imza; TBMM Genel Kurulu'nda 157 Sıra Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile diğer Kanun teklifleri gündemlerini içeren tarih aralığında olduğundan atılmıştır.

"İmzanın geri çekilmesi için imza verdik"

Mevcut durumda; Hayvanları Koruma Kanunu, yasak kararı alınan tarih aralığını kapsamayacak şekilde, 30 Temmuz 2024 Salı günü gündeme alınması mümkünken; AKP Grubunun ilgili kanun tekliflerini geri çektiği ve söz konusu Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin görüşmelerin öne çekilerek gündeme alınacağı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

İlgili gelişmenin üzerine; Hayvanları Koruma Kanunu görüşmelerinin önemi ve hassasiyeti göz önüne alınarak, vermiş olduğumuz ilgili imzanın geri çekilmesi adına gerekli dilekçe TBMM Başkanlığı'na verilmiş, 26.07.2024 (Bugün) saat 14:01 itibarıyla evrak işleme alınmıştır.

"Yasanın geçmemesi için mücadele edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partimizin ve şahsımın can dostlarımızın korunmasına yönelik bu tarihe kadar ortaya koyduğu irade, vermiş olduğu destek ve mücadele ortadadır. İlgili Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na geldiği an, Türkiye'nin her tarafında haykırdığımız gibi, Parlamentonun bizlere vermiş olduğu tüm yetkileri kullanarak bu yasanın parlamentodan geçmemesi için her mücadeleyi vereceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar