MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek

MEB, YKS için çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek. Öğrenciler, "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebilecekleri deneme sınavına katılabilecekler.

Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık süreçlerinde yol göstermek amacıyla düzenlenen "YKS'ye Doğru 2024" deneme sınavı, yaklaşıyor.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, sınavın soruları, alan uzmanları tarafından YKS'nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun şekilde hazırlandı.

Öğrenciler, "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebilecekleri deneme sınavına katılabilecekler.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Mayıs'ta yapılacak. Öğrenciler, belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecekler.

Deneme sınavının sonuçları, sıralama ve puanlar 28 Mayıs'ta öğrencilere açıklanacak. Ayrıca, soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.

Bu deneme sınavı, öğrencilere YKS'ye hazırlık sürecinde önemli bir rehberlik sağlayacak ve sınav stratejilerini belirlemede yardımcı olacak.

Öne Çıkanlar