Mansur Yavaş istifa edecek iddialarına tepki gösterdi: Siz bari yapmayın

Mansur Yavaş istifa edecek iddialarına tepki gösterdi: Siz bari yapmayın
ABB Başkanı Mansur Yavaş medyada çıkan 'görevi bırakıyor' iddialarına seçim dönemindeki hesabı üzerinden tepki gösterdi. Öte yandan İYİ Parti vekili Yüksel Arslan da Dervişoğlu ile buluşmasına yönelik ortaya atılan iddiaları eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, son bir ay içerisinde iki kez İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile buluşması Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı için yeni bir senaryo üzerine çalıştığı iddialarını gündeme getirdi.

Mansur Yavaş ile Dervişoğlu son olarak 15 Eylül günü ABB’nin düzenlediği 2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde buluştu. Protokolde yan yana oturan ve gün boyu birlikte vakit geçiren Yavaş ve Dervişoğlu'nun baş başa yemek yediği iddia edildi.

CHP’nin 7 Eylül’deki Tüzük Kurultayı'nda Mansur Yavaş'ın “Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim. Ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz!” çıkışı, Yavaş'ın CHP'den kopuşun ilk sinyalleri olarak iddia edildi.

Bazı basın organlarında çıkan "Mansur Yavaş CHP'den ayrılıyor" haberleri üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı'nın ardından yandaş yazar Zafer Şahin'in 'görevi bırakacak' iddiasını haberleştiren Yeniçağ gazetesine seçim hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bazılarını anladık fikirleri neyse onu zikrediyorlar. Siz bari yapmayın" sözleriyle tepki gösterdi.

ekran-goruntusu-2024-09-17-165544.png

İYİ Parti'den senaryo iddialarına yanıt

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ortaya atılan iddialar için "bir fotoğraf karesiyle ortalığı ayağa kaldıranları da rahatsız etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Arslan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ASKİ Spor olarak 15 Eylül’de ikincisini düzenlediğimiz Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne çok sayıda siyasi parti katılmıştır. Bazı siyasi partiler genel başkan düzeyinde bazıları ise divan üyeleri, milletvekilleri, parti meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları tarafından temsil edilmiştir.

Bazı basın organlarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun, "Gün boyu birlikte olduğu, samimi pozlar verdiği, baş başa yemek yedikleri..." şeklinde haberler yapılmıştır.

Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun, "Baş başa yemek yedikleri." külliyen yalan ve manipülasyondur. Türkiye'nin iki önemli ismini zikrederek, asılsız haberlerin servis edilmesi başka hedef ve niyetlerin olduğuna işaret ediyor.

Spekülasyona dayalı uydurma haberler yapmayı alışkanlık haline getirmiş sözde habercilerin; düşman kardeşler yaratmaya, kavga ve gerilimi tırmandırmaya, medeni her insanın normal karşılayacağı şeyleri "olağandışı" gibi göstermeye çalıştığı açıktır.

Dezenformasyonun hakikat gibi yayılması, gerçek bilginin ve milletimizin en büyük düşmanıdır. Biz, normal olanı, insanî ve medeni ölçüleri savunurken, bir fotoğraf karesiyle ortalığı ayağa kaldıranları da rahatsız etmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar