Özgür Özel, ABD'ye gidiyor: Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katılacak

Özgür Özel, ABD'ye gidiyor: Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katılacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Eylül Salı günü ABD'nin New York kentine giderek Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Kurulu Toplantısı’na katılacak. Özel, 25 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek toplantıda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

İspanya’da düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda Başkan Yardımcılığına seçilen Özgür Özel, toplantıda Ankara Deklarasyonu’nu okuyacak. Bu deklarasyon, 4-8 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" sırasında Sosyalist Enternasyonal Komitesi ile birlikte kaleme alınmıştı.

Toplantıda, Filistin’de 7 Ekim’den bu yana süregelen savaşla ilgili barış mesajı vermesi beklenen Özel'e; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan’dan oluşan bir heyet eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı tarihlerde New York’ta bulunacak. Erdoğan, 24 Eylül’de BM kürsüsünde konuşacak ve 26 Eylül’e kadar ABD’de kalacak. Özgür Özel ve heyeti ise 26 Eylül’de İstanbul’a dönecek.

Bu ziyaretin, CHP'nin uluslararası alandaki etkisini artırma ve sosyalist partilerle dayanışma kurma açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar