KPSS Ön Lisans Sınav sonuçları açıklandı

KPSS Ön Lisans Sınav sonuçları açıklandı
ÖSYM Başkanlığı, 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte bekleyen adaylar için detaylar...

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sonuçları nihayet açıklandı. Adaylar, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçlarını heyecanla bekliyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruyla, KPSS önlisans sonuçları öğrenilebiliyor.

2024 KPSS Önlisans sonuçları

2024-KPSS Ön Lisans Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, 20 Eylül 2024 tarihi itibarıyla saat 10:00'dan itibaren ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sonuçlarına ulaşabilecekler.

KPSS Önlisans atama puanları

KPSS önlisans atama puanları, kadro ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Geçmiş yıllarda yapılan atama ve yerleştirme puanlarına ÖSYM’nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sonuç sorgulama nasıl yapılır?

KPSS sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası ziyaret edilmelidir. Burada T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Cevap kâğıtları ve sorular

1 Eylül 2024 tarihinde uygulanan KPSS önlisans sınavına ait cevap kâğıtları ve adayların işaretlemeleri, 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10:15’ten itibaren ÖSYM’nin AİS portalı üzerinden 10 gün süreyle erişime açılacak.

ekran-alintisi.png

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar