Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney: Madem deprem tehlikesi vardı neden 15 Ocak’ta mutabakat imzaladınız?

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi’nin Beyoğlu Kaymakamlığı ile ortak kullandığı hizmet binasındaki belediye çalışanları binaya alınmadı ve eşyaları dışarı çıkarıldı.

Leyla Aydoğan

Siyasette yumuşama sinyalleri yerini gerginliğe bırakırken bürokrasi de siyasi mücadelenin içine girdi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz diyoruz ki, bırakın siyaset siyasetle mücadele etsin, bürokrasi bu işe karışmasın ama maalesef karşı karşıya kaldığımız tablo bu” ifadelerini kullandı.

Söz konusu binayla ilgili seçimden önce, belediye AK Parti’deyken 15 Ocak 2024 tarihinde imzalanmış bir mutabakat zaptı bulunuyor. Kaymakamlık binanın acilen boşaltılması isteğine gerekçe olarak Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü binalarının depreme dayanıksız olmasını gösteriyor.

gazete-pencere.jpg

Başkan Güney ise duruma, “O binalar 15 ocakta depreme dayanıksız değil miydi. Elbette asıl amaç başka. Bürokrasi üzerinden bizimle mücadele ediyorlar” diyerek tepki gösteriyor. İnan, “Belediyeyi Ak Parti kazansaydı böyle davranmayacakları hazırladıkları ve imza altına aldıkları mütabakatla ortada. Sadece burası değil başka hizmet noktalarında da bizi engellemeye, kullandığımız mekanlardan çıkartmaya çalışıyorlar. Tepebaşındaki bina için TRT dava açtı. Terra Santa Manastırı için de girişimlere başladılar” dedi.

Başkan Güney, gerekirse çadır kurup hizmetlerine devam edeceklerini vurgulayarak “Bu durum bizim vatandaşa hizmet götürmemize engel değil, gerekirse çadır kurar hizmete devam ederiz. Ve nitekim Kasımpaşa'da çadırımızı kurduk, kesintisiz olarak hizmetlerimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

gx5zin9waaaehvr.jpg

gx5zijkwcaabbe3.jpg
Beyoğlu Belediyesi halka hizmetlerin gecikmemesi için çadır kurdu

Siyaset siyasetle mücadele etsin, bürokrasiyi karıştırmayın

İnan Güney, siyasetle bürokrasinin karıştırılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Biz diyoruz ki, bırakın siyaset siyasetle mücadele etsin, bürokrasi bu işe karışmasın ama maalesef karşı karşıya kaldığımız tablo bu” dedi.

Kaymakamlıktan açıklama

Beyoğlu Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre ise çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belediyeye ait hizmet binalarının inşaatlarının tamamlanmasıyla belediyenin hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varıldığı belirtildi.

"Çeşitli sosyal medya mecralarında yer alan ve "Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor." Başlığıyla paylaşılan içerik ve görüntüler, konuyu manipüle etme amacı taşımakta ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi'nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibariyle, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi'nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır.

Beyoğlu Belediyesi'nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibariyle tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi'ne ait binaya taşınmıştır. Ancak Hükümet Konağı'nı kullanan diğer birimler, Belediye'nin ilgili birimleriyle defaatle İletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır.

Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşıması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü'nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır.

Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin ısrarla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Beyoğlu Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği Özensiz tavır nedeniyle, Kaymakamlığı'nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir."

Kaynak:Leyla Aydoğan

Öne Çıkanlar