Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya'dan gaf: İstanbul'un fethine ve Malazgirt'e 'işgal' dedi

Karabük’te 15 Temmuz töreninde konuşan AKP’li Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İstanbul’un fethine ve Malazgirt Zaferi’ne ‘işgal’ dedi

Karabük'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni yapıldı. AKP'li Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kemal Güneş Caddesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuştu. Malazgirt Zaferi'ni ve İstanbul’un fethini "işgal" olarak niteleyen Çetinkaya, "Tarih yeni gibi duruyor, 15 Temmuz 2016 ama mazi 1071 Alparslan'ın Anadolu'yu işgaliyle başlıyor ve akabinde atamız Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u işgali, Kurtuluş Savaşı..." dedi.

Törene; Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, AKP Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç, AKP'li Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Ali Hasan Köse, AKP Karabük İl Başkanı Sayın Ferhat Salt, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çetinkaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Tarih yeni gibi duruyor, 15 Temmuz 2016 ama mazi 1071 Alparslan'ın Anadolu'yu işgaliyle başlıyor ve akabinde atamız Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u işgali, Kurtuluş Savaşı... Bugün görüyoruz ki aynı hedef, aynı istiklal, batılı ya da siyonist güçlerde yine bir işgal girişimi ama yine Türk milletinin feraseti, dirayeti ve yine aziz topraklığı muhafazasını görüyoruz. Elhamdulillah ki bizler ordusu olan bir millet değil, milleti odu olan bir devletiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar