Jandarmanın duvarına idrarını yaptı hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı

Jandarmanın duvarına idrarını yaptı hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı
Aksaray'da fayans ustası olarak çalışan Polat K. (19) arkadaşını görmek için gittiği Jandarma Komutanlığı binasının duvarına idrarını yaptı. “Kamu malına zarar vermek” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle asliye ceza mahkemesine dava açıldı.

Sözcü'de Özgür Cebe'nin haberine göre; 16 Nisan günü meydana gelen olayda, Polat K.'nin trafik kazası geçiren arkadaşını ziyaret etmek için gittiği İl Jandarma Komutanlığı binasının nizamiye çıkışında tuvalet ihtiyacı hissettiği ve etrafında uygun bir tuvalet bulamadığı için park halindeki bir aracın bulunduğu çevre duvarına idrarını yaptığı belirtildi. Ancak, bu davranışı nöbetçi er Furkan A. tarafından fark edilerek üstlerine bildirildi.

Polis ve jandarma ekipleri tarafından yakalanan Polat K., olayın ardından emniyette sorguya alındı. Polat K., ifadesinde bu davranışından dolayı çok pişman olduğunu dile getirdi ve köyde oturduğu için il merkezini pek tanımadığını, çevredeki tuvaletleri bulamadığı için böyle bir karar verdiğini belirtti.

Ancak, jandarma binasının duvarına yapılan idrarın kamu malına zarar verme suçu kapsamında değerlendirildiği ve Polat K. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı öğrenildi. İddianamede ayrıca, TCK'nın 53/1 maddesi uyarınca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması talep edildiği ifade edildi.

Fıkra değil gerçek! Sen misin jandarmanın duvarına idrarını yapan

İddianame

İddianamenin deliller başlığına ise şüpheli ikrarı, tespit tutanağı, tanık ifadeleri, adli sicil kaydı, nüfus kaydı ve tüm dosya kapsamı ibarelerinin eklenmesi ise dikkat çekti. İddianamede şöyle denildi:

- Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı şüpheli Polat K.’nın olay günü Aksaray İl merkezinde bulunan jandarma komutanlığına ait binanın duvarına idrarını yapmak suretiyle kamu malını pisletmek, kirletmek şeklinde mala zarar verme suçunu işlediği şüpheli ikrarı ve tanık beyanları ile anlaşılmakla yukarıda açıklanan atılı suçlar nedeniyle şüphelinin yargılanarak belirtilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, şüpheli hakkında ayrıca TCK’nın 53. Maddesinde düzenlenen güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur. Sanığın yargılanmasına adli tatil sonrasında başlanacak.

Öne Çıkanlar