İzmir’deki elektrik kaçağı soruşturmasında yeni gelişme: GDZ ve İZSU müdürlerine gözaltı kararı

İzmir’deki elektik kaçağı soruşturtmasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile 3 bürokrata gözaltı kararı çıktı. İZSU Genel Müdürü ifade vermeye gitti.

İzmir Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Erdoğan ile birlikte İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadiiki ile İZSU Eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

3 İZSU bürokratı 7 GDZ Elektrik çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi ( Gürkan Erdoğan, Serdar Sadi

Uğur Yüksel, Sefa Pişkinleblebici, Ali Arcan, Necati Ergin, Ekrem Yıldırım, Mürsell Arıcı, Alper Doğan

Ali Hıdır Köseoğlu) hakkında gözaltı kararı verildi

Gözaltı kararı verilen Genel Müdür Erdoğan, polis nezaretinde makam aracıyla Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yüksel de bulunduğu adreste gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

Eski müdür Adana'da gözaltına alındı

Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde İZSU Genel Müdürü olarak görev yapmış olan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili olarak Ali Hıdır Köseoğlu da Adana'da gözaltına alındı. Köseoğlu, sorgulanmak üzere İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilecek.

CHP'Lİ vekiller İZSU önündeydi

Gözaltı kararlarının ardından CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Murat Bakan, İZSU Genel Müdürlüğü önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

"20 Haziran'da göreve başladı"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, şunları söyledi:

"20 Haziran'da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınmasını kişisel değil, kuruma yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bilirkişi raporu diyorlar ama ortada bilirkişi raporu yok. Yıpratmaya yönelik bir operasyonla karşı karşıyayız. Bir kurumun genel müdürünün polis gönderilerek kurumundan gözaltına alınmasını doğru bulmuyoruz."

Ardından konuşan Murat Bakan ise şunları kaydetti:

"Yalnızca adil yargılanma olması gerekiyor. Bu işten İZSU'nun doğrudan sorumlu olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Elektrik kaçağı var ve kaçak için gerekli işlemler yapılmamış. Bunun Gedaş'ın kabahatini gölgelemek için sorumluluğu yaymak amacıyla yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Elbette gerçekler ortaya çıkacak. Biz bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Hatalı bir karar."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar